VÍDEO Una cinquantena de manifestants llancen paper de vàter a la caserna de la Guàrdia Civil de Berga

Un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha protegit la zona i ha impedit l'accés dels concentrats al carrer Serra de Casampons

24 d'octubre del 2019
Actualitzat el 25 d'octubre a les 12:19h
Els manifestants han tirat rotllos de paper higiènic a la caserna de la Guàrdia Civil sota la vigilància dels Mossos.
Els manifestants han tirat rotllos de paper higiènic a la caserna de la Guàrdia Civil sota la vigilància dels Mossos. | Pilar Màrquez Ambròs
Una cinquantena de manifestants han llençat rotllos de paper higiènic a la caserna de la Guàrdia Civil de Berga aquest dijous, a la cruïlla entre el Camí de Pedret i el carrer Serra de Casampons com a protesta per la repressió policial arreu del país arran de les mobilitzacions per la sentència de l'1-O. La convocatòria, que s'havia fet per les 8 del vespre amb punt de trobada a la plaça Gernika, molt propera a la caserna, s'ha difós durant tota la jornada per les xarxes socials amb el lema "Netegem Berga de forces d'ocupació". 

Un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha protegit la zona en tot moment i ha impedit l'accés dels concentrats al carrer Serra de Casampons. La policia catalana ha situat tanques de protecció a la cruïlla de la caserna i ha desplegat un dispositiu d'una desena d'agents. Tot i així, els manifestants s'han desplaçat fins a l'Institut Guillem de Berguedà  i, un cop allà, a pocs metres, han llençat rotllos de paper, tant a la caserna com al blindatge que els Mossos havien col·locat per evitar-los l'accés. S'hi han pogut escoltar proclames com "Llibertat Presos Polítics", "Fora les forces d'ocupació", "No tenim por" o "Els carrers seran sempre nostres". També s'ha retret els Mossos d'Esquadra el seu paper tant en les protestes que hi ha hagut a Catalunya aquests dies com en la protecció de l'edifici. 

No ha estat majoritari però, a més, alguns concentrats han tirat contra l'edifici de la benemèrita bosses d'escombraries, d'envasos, que hi havia al carrer per la recollida porta a porta d'aquest vespre. 

Els voltants de l'edifici, en el tram que aquest toca al Camí de Pedret, han quedat completament empastifats per rotllos de paper higiènic en pocs minuts.
 

Forta protecció policial durant la manifestació a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a