Toyota ho fa oficial: Alonso correrà el Dakar 2020 amb Marc Coma de copilot

L'avianès és un bon coneixedor del considerat raid més dur del món, que va guanyar en cinc ocasions en la categoria de motos

Redacció
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:38h
L'avianès Marc Coma, copilot de Fernando Alonso al Dakar.
L'avianès Marc Coma, copilot de Fernando Alonso al Dakar. | Toyota
El pilot espanyol Fernando Alonso correrà al costat de l'avianès Marc Coma com a copilot el pròxim Ral·li Dakar, que es disputarà a l'Aràbia Saudita del 5 al 17 de gener de 2020, en l'equip oficial Toyota Gazoo Racing.
 
Després de participar en el passat Ral·li del Marroc, l'asturià, bicampió del món de Fórmula 1, debutarà en el considerat 'raid' més dur del món, segons ha confirmat Toyota en la roda de premsa de presentació de l'equip oficial per a la prova que ha tingut lloc al PortAventura Convention Centre. La notícia va començar a agafar volada el passat mes d'agost quan va avançar-la France Télévisions. Era un secret que coneixia gairebé tothom, però ha estat aquest dijous que ha rebut confirmació oficial.

Marc Coma és un bon coneixedor del Dakar, que va guanyar en cinc ocasions en la categoria de motos (2006, 2009, 2011, 2014 i 2015). A més, el pilot berguedà també va ser el director esportiu de la prova durant tres anys, abans de deixar el càrrec després de l'edició del 2018. 

Alonso i Coma ja han acumulat quilòmetres junts. A principi de mes, van estar al Rally del Marroc on una sèrie de contratemps els va deixar lluny dels primers llocs. També han participat a la carrera Lichtenburg 400 de Sud-Àfrica.

 

Fernando Alonso s'estrenarà l'any vinent en aquesta competició. Foto: Europa Press