La Festa del Bolet de Cal Rosal arriba amb noves propostes artístiques i gastronomia de proximitat

El ventall d'activitats organitzades de cara el cap de setmana del 26 i 27 d'octubre augmenta respecte a edicions passades

Redacció
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:17h
El Mercat del Bolet de Cal Rosal d'enguany.
El Mercat del Bolet de Cal Rosal d'enguany. | Aj. Olvan
La Festa del Bolet de Cal Rosal tindrà lloc el proper dissabte 26 i diumenge 27 d'octubre en el marc del Mercat del Bolet que cada tardor porta els preuats fongs al nucli. La Festa del Bolet de Cal Rosal es consolida amb dos dies d'esdeveniments, actes i tallers. Enguany, hi haurà diverses novetats que suposaran augmentar el ventall d'activitats que es podran dur a terme durant el cap de setmana, "però també seguiran havent-hi els elements que li han donat personalitat fins ara", han explicat fonts de l'Ajuntament d'Olvan en un comunicat. 

El conjunt d'actes, exposicions i oferta cultural i gastronòmica que s'ha preparat vol fer de Cal Rosal la capital del bolet durant aquest cap de setmana. "El programa no hauria estat possible si no s'hagués comptat amb el teixit comercial, empresarial, associatiu i artístic que col·labora voluntàriament en totes aquestes iniciatives", segons les fonts del consistori. L'Ajuntament d'Olvan ha explicitat en la nota enviada als mitjans el seu agraïment a totes aquestes entitats i col·lectius. 
 
Durant tot el dissabte es podrà visitar una exposició micològica al Local Social, a càrrec de la Societat Catalana de Micologia, com en edicions anteriors. Però, a més, a partir de les 5 de la tarda, s'obrirà un espai de tast de tapes elaborades pel Restaurant Sol i Cel, amb una barra de beure organitzada pel centre d'art contemporani El Konvent i un espai escènic amb actuacions musicals per a totes de les edats.

En aquest sentit, a partir de dos quarts de 5 de la tarda, es podrà gaudir de l'electrònica infantil d’Ivana Ray; i cap a dos quarts de 8 serà el torn del pop noize de Súper Gegant.
 
La Festa del Bolet continuarà amb un diumenge ple d'activitats. De bon matí, tot just tocades les 9, l'Associació Cultural i Esportiva Cal Rosal i els paradistes del Mercat del Bolet oferiran el tradicional esmorzar popular per a tots els assistents.

A les 11, Casabella Natura organitzarà un interessant taller de conserves relacionades amb el bolet, al Local Social. També a les 11 del matí s'obrirà un espai de jocs tradicionals infantils al carrer i, a més, els amics del ball en línia de Cal Rosal oferiran una exhibició.

L'espai gastronòmic del Sol i Cel i l’artístico-musical del Konvent de Cal Rosal continuarà en marxa, amb l'actuació musical de Clàudia Arisó a les 12 del migdia.

Augment de parades artesanes i vinculades al món del bolet
 
Més enllà de les activitats, es mantindrà l'oferta de tardor de les parades del Mercat del Bolet, obertes durant tot el cap de setmana. Segons fonts de l'Ajuntament d'Olvan, ambdós dies hi haurà un augment del nombre de parades artesanes i vinculades amb el món del bolet.