Gironella ofereix beques esportives per a infants i adolescents amb pocs recursos

El regidor d’Esport, Miquel Serra, ha valorat que aquests ajuts "permeten que l’esport sigui accessible per a tothom"

Redacció
24 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:24h
Les sol·licituds per les beques es poden presentar fins el 4 de novembre.
Les sol·licituds per les beques es poden presentar fins el 4 de novembre. | Aj. Gironella
L'Ajuntament de Gironella ha obert una convocatòria d'ajuts per a la realització d'activitats esportives d’infants i adolescents de 3 a 18 anys, empadronats al municipi de Gironella que tinguin dificultats econòmiques per accedir-hi. El regidor d’Esport, Miquel Serra, ha explicat que aquests ajuts donen "l'oportunitat" a tots els infants i joves del municipi a participar en activitats esportives, i "permeten que l’esport sigui accessible per a tothom". Serra ha recordat que les activitats esportives són considerades una eina de cohesió social i alhora de salut.
 
El consistori gironellenc disposa de 2.500 euros provinents del programa "Esport per prevenir el risc d'exclusió social", finançat per la Diputació de Barcelona. Els ajuts cobriran part de les tarifes de les activitats esportives, i els beneficiaris hauran d'assumir la diferència entre el cost total de l'activitat i l’ajut atorgat.
 
Les sol·licituds es poden presentar fins el dia 4 de novembre de 2019 a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de l'Ajuntament en horari d'atenció al públic.

La pràctica esportiva és considerada "una qüestió de necessitats vitals, i afavoreix la prevenció i integració d’aquells col·lectius en risc d'exclusió social", així com "la transmissió positiva de valors personals i socials, com ara la superació, l'esforç, i l'empatia", han recordat en una nota des de l'ajuntament. 

Es poden consultar les bases de la convocatòria aquí i el formulari de sol·licitud aquí.
Arxivat a