Montmajor aposta per consolidar-se al mapa del món boletaire

El Museu de l'Art del Bolet va rebre dissabte l'afluència d'unes 150 persones coincidint amb la primera edició de la festa 'Tocats pels Bolets'

23 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:18h
La  primera edició de la festa 'Tocats pels Bolets' s'ha celebrat a Montmajor.
La primera edició de la festa 'Tocats pels Bolets' s'ha celebrat a Montmajor. | Cedida
Montmajor va estrenar-se aquest dissabte passat amb la primera edició de la festa "Tocats pels Bolets". La plaça del Mercat va quedar engalanada i va acollir amb èxit 20 paradetes de manualitats, set carpes de tasts gastronòmics, un taller de xocolata, i un celler de tast de vins. També va haver-hi un vermut musical amb el grup Aquell Parell i la berguedana Laura Luceño.

Un tast gastronòmic va permetre degustar tapes de proximitat relacionades amb els bolets a un públic divers. Els assistents, de totes les edats i vinguts de la resta del Berguedà i també de comarques veïnes com el Solsonès, van aprofitar la nova celebració per visitar el poble i gaudir d'una jornada amb molta ambientació. 

Una de les activitats destacades va ser, sens dubte, la jornada de portes obertes per conèixer de ben a prop el Museu d'Art del Bolet. L'espai va rebre una afluència d'unes 150 persones, fet que consolida l'objectiu de convertir-lo en un dels epicentres del món boletaire a la comarca. L'Ajuntament de Montmajor vol ampliar-lo en un futur pròxim adequant-ne la segona planta per a tallers i xerrades. Tot plegat per assegurar que Montmajor consolidi el seu lloc al mapa del món dels bolets en l'àmbit català. 

La valoració de la festa per part de l'Ajuntament de Montmajor ha estat molt positiva, i "el degoteig de públic esperona al consistori a pensar ja a dissenyar una segona edició amb un format similar de cara a la propera tardor", segons ha explicat la regidora Montse Davins. "Tant al públic com als participants de 'Tocats pels Bolets', els ha quedat un molt bon sabor de boca", ha assegurat. 
 

Montmajor aposta per consolidar el seu Museu de l'Art del Bolet. Foto: Cedida

 

Els gegants de Montmajor en una fotografia de dissabte. Foto: Cedida