La solidaritat centra la nova programació escènica de tardor i hivern a Berga

Quatre dels vuit dels espectacles musicals i teatrals que es podran veure els pròxims mesos al Teatre Municipal tenen finalitats socials

Pilar Màrquez Ambròs/Redacció
22 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:45h
El Quartet Mèlt oferirà dissabte l'espectacle 'Imparables'.
El Quartet Mèlt oferirà dissabte l'espectacle 'Imparables'. | Promocional
El Teatre Municipal de Berga enceta una nova temporada amb la programació de vuit espectacles de música i teatre durant la tardor i l’hivern de 2019; i fa una aposta ferma per espectacles amb finalitats solidàries amb quatre obres que persegueixen objectius socials, la meitat de la programació. La programació també combina propostes de companyies teatrals locals amb obres professionals.

La graella teatral pels propers mesos es portarà a terme durant els mesos d'octubre, novembre i desembre i està impulsada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga amb la col·laboració de diverses entitats, l’Escola Municipal de Música i el Conservatori de Música dels Pirineus.

La regidora de Cultura, Roser Valverde, ha afirmat que "després de la bona rebuda que va tenir el cicle impulsat per La Farsa", que el públic va poder gaudir a principi d'octubre amb tres muntatges en tres caps de setmana diferents, "ara toca seguir programant espectacles a la ciutat, espectacles que siguin diversos i per a tots els públics, per acostar al màxim de gent possible el bon hàbit que és anar al teatre i fer d’aquest un element fonamental per a les veïnes i veïns de Berga". 
 
Espectacles que recorren diversos gèneres musicals
 
El teló del Teatre Municipal de Berga s'alçarà en quatre ocasions per acollir dues actuacions musicals de caràcter solidari, un concert d'orquestra de cambra i un musical infantil. El passat cap de setmana va haver-hi un concert d'havaneres amb el grup Port Bo. L'actuació organitzada per la Fundació Tutelar del Berguedà estava destinada a recaptar fons per  l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà.

Així mateix, el Quartet Mèlt oferirà dissabte diumenge 27 d'octubre l'espectacle "Imparables!", una obra que repassa els darrers 100 anys d’història de Catalunya en 16 cançons.

El punt de partida són els Cors de Clavé, i es fa un repàs per diversos escenaris històrics entre els que s'inclouen els cabarets de Barcelona dels anys 20, la Catalunya republicana, la Guerra Civil, la vaga dels tramvies, la visita dels Beatles a la Monumental o els Jocs Olímpics de Barcelona del 1992. El Rotary Club del Berguedà organitza aquest concert que es farà en benefici del Taller Coloma, a les 6 de la tarda. El preu de l’entrada serà de 18 euros. 
 
El Teatre Municipal també acollirà aquesta tardor un dels concerts de l’Orquestra de Cambra A4 Cordes de Sant Boi de Llobregat. L’espectacle forma part de la Gira Tardor 2019 d’aquesta formació que interpretarà peces de música clàssica de Fauré, Bach o Tchaikovsky i bandes sonores de pel·lícules com "Cinema Paradiso" o "La La Land". El concert serà gratuït i es farà el dissabte, 2 de novembre, a dos de 10 de la nit.
 
Per altra banda, el diumenge, 1 de desembre, a les 6 de la tarda es farà l'espectacle "Queralt! Un petit musical" interpretat per l'alumnat de l'Escola Municipal de Música de Berga i del Conservatori de Música dels Pirineus sota la direcció musical i teatral de Robert Agustina i Xavier Gonzàlez Costa. La recaptació d'aquesta obra, com la d'havaneres del passat dissabte, també anirà destinada a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà.

Es tracta d'una cantata creada amb motiu del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt l’any 2016 que es basa en la història d'una nena que es perd per l'obaga de Queralt. El muntatge musical consta de 10 cançons que evoquen els sentiments que provoca la muntanya als berguedans. Les entrades per costaran 10 euros.
 

Actors, coral i directors de 'Queralt, un petit musical' (arxiu). Foto: Aida Morales

 
Teatre compromès i amb missatge
 
Les arts escèniques també formaran part de la programació amb tres muntatges teatrals, tres píndoles de microteatre i un curtmetratge. La Companyia Passabarret serà la primera en trepitjar l'escenari del Teatre Municipal amb "Josafat", una adaptació en clau de circ de la novel·la homònima de Prudenci Bertrana en què l’autor deconstrueix la passió, la por, les contradiccions, les obsessions, els contrastos i la tragèdia donant com a resultat un relat breu, naïf i obert a tot el públic i adreçat especialment, al públic familiar. "Josafat" es farà el dissabte, 9 de novembre, a les 6 de la tarda. L'entrada costarà 12 euros pel públic general i 5 euros pels menors de 18 anys.
 
El diumenge, 17 de novembre, hi haurà una doble proposta de teatre i cinema a càrrec de la Jove companyia de La Closca sota la direcció dels berguedans Ariadna Fígols i Ivan Otaola. La primera és un espectacle d’homenatge a Aida Simon titulat "Batec". El muntatge està protagonitzat per un grup de joves que dibuixen un somni compartit per explicar què és formar part d'una companyia teatral, a través de la seva experiència. Els joves parlaran dels lligams i l'amistat, l'autosuperació i la frustració, d'avançar, retrocedir, i d'estimar-se. Un cop finalitzada l’obra es projectarà el curtmetratge "La casa dels elefants", protagonitzat per vuit joves que resten tancats i controlats en una casa aïllada de la qual no poden sortir-ne. L'entrada inclou l'accés al teatre per gaudir de les dues propostes i tindrà un cost de 10 euros. En aquest cas, el 50% de la recaptació es destinarà a l'Associació de Cardiopaties Congènites.
 
Els Pirates Teatre posarà en escena l'obra "Barbes de balena" el diumenge, 24 de novembre, a les 6 de la tarda. L'espectacle fa un recorregut per la vida de la doctora Dolors Aleu i Riera (1857-1913), que va ser la primera dona llicenciada en Medicina a Catalunya i a l'estat espanyol. La funció s'emmarca en el context del Dia Internacional per a l’eliminació de les violència contra les dones, que es commemora anualment el 25 de novembre. L'entrada es podrà adquirir a la taquilla del teatre i costarà 12 euros.
 

'Barbes de Balena' dels Pirates Teatre aterrarà a Berga el 24 de novembre. Foto: Promocional


Píndoles de microteatre
 
Dins del projecte "Píndoles de microteatre", s’han programat tres obres teatrals breus que es representaran en tres espais de l'Ajuntament de Berga el diumenge, 15 de desembre, a les 8 de la tarda. Es tracta d'una proposta per apropar els actors i actrius al públic, fent que aquest pugui viure cada obra de manera més directa i propera en espais fora del teatre. El públic tindrà l'ocasió de veure tres muntatges teatrals diferents en 70 minuts: "La noia de la benzinera", un drama que planteja un altre univers, on certs delictes no compten; "Margarita", una comèdia que mostra la història d'una noia que necessitarà reafirmar la seva base o no dormir mai més quan la revelació continguda dins d'una patata fregida la desestabilitza i "Duel"; una comèdia que explica la història de dos personatges anònims que es troben en un passatge decisiu de les seves vides, un duel que serà verbal i esgrimístic.
 
Els Pastorets de La Farsa
 
"Els Pastorets" de Serafí Pitarra tancaran la programació de tardor i hivern del Teatre Municipal de Berga. Les representacions organitzades i interpretades per l’Agrupació Teatral 
 
Venda d'entrades pels espectacles
 
Les entrades per a tots els espectacles es podran adquirir a la taquilla una hora abans de l’inici de les representacions. En el cas de les "Píndoles de microteatre", l’Ajuntament de Berga serà el punt de trobada i venda de les entrades. Tanmateix, els tiquets per a les representacions de "Josafat" i "Barbes de balena" també es podran comprar anticipadament al portal web www.tincticket.com i les entrades per "Queralt! Un petit musical" estaran disponibles al web www.entrapolis.com.
Arxivat a