Casserres registra els seus béns en un Mapa de Patrimoni Cultural

Un total de 294 elements d'interès natural, cultural i social del municipi es poden visualitzar a través d'Internet

Redacció
16 de març del 2015
Actualitzat a les 16:03h
576_1426518125casserres
576_1426518125casserres
El patrimoni cultural i natural de Casserres ja es pot consultar en el seu conjunt al Mapa de Patrimoni Cultural que aquest dissabte han presentat l'alcalde de Casserres, Josep Colillas, i el primer tinent d'alcalde, Guillem Niubó, conjuntament amb membres de la Diputació de Barcelona. 

De fet, aquest mapa conté 294 elements d'interès del municipi, el 69% dels quals formen part del patrimoni immoble del poble, i són edificis, conjunts arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil. Per altra banda, el 7% són col·leccions, objectes i elements urbans; el 6% és patrimoni documental; el 10% és patrimoni immaterial format per festes, tradicions orals, música, dansa, costumari i tècniques artesanals, i el 8% restant inclou el patrimoni d'interès natural, amb espècies botàniques singulars. 

En conjunt, el mapa serveix per mantenir catalogats tots els elements que formen part del patrimoni cultural del municipi, garantir-ne la seva preservació, conservació i protecció, i possibilitar-ne la seva rendibilització social. Cadascun dels elements catalogats es pot visualitzar i localitzar al mapa, a través de la pàgina web de Mapes de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona on, actualment, consta la informació de 132 municipis.