Castellar de n'Hug inverteix 121.000 euros en la millora de camins municipals

Aquesta actuació permetrà un millor manteniment i neteja durant les tasques de condicionament causades per les glaçades i nevades dels mesos d'hivern

Redacció
21 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:55h
Treballs per asfaltar carrers a Castellar de n'Hug.
Treballs per asfaltar carrers a Castellar de n'Hug. | Cedida
L'Ajuntament de Castellar de n'Hug ha iniciat l'arranjament de diversos camins i carrers del municipi, per tal de millorar la seguretat i la comoditat dels conductors. El conjunt de l'actuació suposa una inversió global de 121.000 euros, que consisteix en el pavimentat dels vials de terra (amb asfalt) a fi d'evitar els sots i reguerons provocats, sobretot, per les glaçades i nevades durant els mesos d'hivern i l'ús continuat dels camins per part de turismes.
 
L'actuació s'ha realitzat en el marc de dues actuacions d'ajuts econòmics diferents. Les obres d'asfaltatge d'alguns camins del barri de l'Arola, el camí de la Molina, i el del dipòsit de l'aigua han tingut un cost total de 51.062 euros, dels quals 47.109,23 euros han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona en el marc del Programa Complementari de millora de camins locals del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, i la resta per l'Ajuntament de Castellar de n'Hug.
 
La segona actuació ha consistit en l'arranjament amb un nou asfalt de la part final del carrer del Portell, l'accés al cementiri, la urbanització del Clot del Pomer i l'avinguda Mataplana fins el camí d'accés a la carretera de la Molina.

L'actuació ha estat finançada en un 50% per part del Consell Comarcal del Berguedà, i l'altre 50% per part de l'Ajuntament, tenint un cost total de 70.000 euros. En aquesta intervenció també s'han col·locat baranes de fusta tractada en l’urbanització del Clot del Pomer. Totes les obres han estat realitzades per l'empresa Pasquina.
 
Aquestes actuacions són molt importants pel municipi, ja que milloren camins en mal estat, els quals, són molt transitats per turismes, així com bicicletes, entre altres. També permetran un millor manteniment i neteja durant les tasques de condicionament causades per les glaçades i nevades dels mesos d'hivern. 
 

Asfaltat de camins i carrers a Castellar de n'Hug. Foto: Cedida