L'Ajuntament d'Olvan, el primer del Berguedà en aprovar una moció contra la incineradora de Cercs

La CUP i ERC demanen al Departament de Territori i Sostenibilitat que aturi les autoritzacions d'aquest tipus de plantes de nova creació

Redacció
21 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:34h
Assistents a la sessió informativa sobre el projecte a Cercs (arxiu).
Assistents a la sessió informativa sobre el projecte a Cercs (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament d’Olvan ha estat el primer del Berguedà en aprovar una moció contra la incineradora de residus de Cercs en ple extraordinari.
 
 
Per altra banda, si bé això s'emmarcava dins de l'actuació institucional que molts municipis estan duent a terme durant aquests dies en relació a la sentència sobre el procés independentista, el ple de l'Ajuntament d'Olvan va prendre també posició davant d'un dels fets que més protagonisme estan prenent durant aquestes darreres setmanes a la comarca del Berguedà, la incineradora de residus que s'està planificant a Cercs.

En aquest sentit, el plenari va aprovar una moció contra aquest projecte, manifestant-ne el seu rebuig frontal, tal com ha confirmat el seu alcalde, Sebastià Prat. En el document que es va aprovar també es tirava endavant l'adhesió formal del consistori d'Olvan a la plataforma Anti-incineradora de Cercs. Igualment es demanava al Departament de Territori i Sostenibilitat que aturi les autoritzacions d'aquest tipus de plantes de nova creació i s'acordava traslladar la present resolució a tot els organismes que pugui afectar, incloent-hi el Consell Comarcal del Berguedà i el propi Ajuntament de Cercs.
 
El ple va tirar endavant totes aquests mocions per unanimitat de tots els grups polítics que en formen part, l'equip de govern de la CUP i ERC, a l'oposició.