Unes 180 persones tallen la C-16 a Berga diumenge a la tarda en protesta per la sentència

Els manifestants han bloquejat també la C-26 al polígon de la Valldan provocant el col·lapse de trànsit a la zona

20 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 22:48h
Bloqueig de la C-16 aquesta tarda a Berga.
Bloqueig de la C-16 aquesta tarda a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Unes 180 persones han tallat la C-16, i la carretera vella que connecta amb Cal Rosal, aquest diumenge a la tarda a l'altura de Berga en protesta per la sentència del procés, contra la repressió i per la llibertat de les detingudes. Ambdues vies han quedat obertes després de les 10 del vespre.

La policia catalana ha desviat el trànsit per l'interior de Berga durant bona part de la tarda. Però, al voltant de les 8 del vespre, un grup de persones ha bloquejat la circulació a l'altura de les rotondes del polígon de Berga i ha fet foc a l'entrada de la variant per impedir que el trànsit es desviés per Avià. Això ha provocat el col·lapse en aquest punt i ha fet que els Mossos d'Esquadra deixessin de fer desviaments cap a aquesta zona. Hi ha estat necessària la intervenció d'una dotació dels Bombers de la Generalitat. 

Fins llavors, el bloqueig de la C-16 havia provocat aturades a la C-26 a Berga en sentit l'Espunyola amb cua de dos quilòmetres; i a la BV-4135 a Avià en els dos sentits, tambè amb dos quilòmetres de retenció, segons fonts del Servei Català de Trànsit (SCT). La circulació en diversos punts de la capital berguedana ha estat densa fins al vespre. 
 

Tall a la C-26 al polígon de la Valldan. Foto: Cedida
 


El tall a la C-16 s'ha produït a un quart de 6 de la tarda a l'altura del càmping, a la sortida 95. Una convocatòria del CDR ha aconseguit reunir un centenar de persones davant de l'Institut Guillem de Berguedà a les 5 de la tarda. Des d'allà, els concentrats han ocupat la via i han baixat per aquesta fins al punt on comença l'autovia. A mesura, que ha passat l'estona, s'hi han afegit més persones. 
 
Els manifestants eren gent de totes les edats, però amb una gran presència d'estudiants joves. Així mateix, hi han participat persones de mitjana edat i famílies. La pluja que ha caigut a mitja tarda no ha espantat els concentrats que han continuat a la via amb molts paraigües oberts. Un helicòpter, diverses patrulles dels Mossos i, cap al final de la tarda, també efectius de la Brigada Mòbil (Brimo) han estat presents a la zona.  

El tall en diumenge feia pensar, ja des de primera hora de la tarda, que podia ser una tarda especialment complicat per la circulació. Milers de cotxes utilitzen aquesta artèria viària de connexió entre la Cerdanya i Barcelona cada cap de setmana. 
 

La C-16 tallada en ambdós sentits de la marxa. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Prop d'un centenar de persones tallen la C-16 a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Un grup de viatgers que anava en bus ha acabat a peu el seu trajecte fins a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs