sentència de l'1-O

Unes 180 persones tallen la C-16 a Berga diumenge a la tarda en protesta per la sentència

Els Mossos desvien el trànsit per l'interior de la ciutat en una tarda que pot ser complicada perquè centenars de vehicles utilitzen cada cap de setmana aquesta via de connexió entre la Cerdanya i Barcelona

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga, 20 d'octubre de 2019 a les 18:10 |
Bloqueig de la C-16 aquesta tarda a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Unes 180 persones han tallat la C-16 aquest diumenge a la tarda a l'altura de Berga en protesta per la sentència del procés, contra la repressió i per la llibertat de les detingudes. La policia catalana ha desviat el trànsit per l'interior de Berga durant bona part de la tarda. La circulació en diversos punts de la capital berguedana és densa. 

Al voltant de les 8 del vespre,  un grup de persones han tallat el trànsit a l'altura de les rotondes del polígon de Berga i han fet foc a l'entrada de la variant per impedir que el trànsit es desviés per Avià.

 
Fins llavors, el bloqueig ha provocat aturades a la C-26 a Berga en sentit l'Espunyola amb cua de dos quilòmetres; i a la BV-4135 a Avià en els dos sentits, tambè amb dos quilòmetres de retenció, segons fonts del Servei Català de Trànsit (SCT).

El tall a la C-16 s'ha produït a un quart de 6 de la tarda a l'altura del càmping. Una convocatòria del CDR ha aconseguit reunir un centenar de persones davant de l'Institut Guillem de Berguedà a les 5 de la tarda. Des d'allà, els concentrats han ocupat la via i han baixat per aquesta fins al punt on comença l'autovia. A mesura, que passa l'estona, s'hi han afegit més persones. 
 

També s'ha bloquejat la C16z, la carretera antiga que puja de Cal Rosal, i on ha quedat atrapat un autobús, els viatgers del qual han decidit desplaçar-se a peu fins a Berga amb les maletes. 

Els manifestants són gent de totes les edats, però hi ha una gran presència d'estudiants joves. Així mateix, hi ha persones de mitjana edat i famílies. La pluja que ha caigut a mitja tarda no ha espantat els concentrats que han continuat a la via amb molts paraigües oberts. Un helicòpter, i diverses patrulles dels Mossos vigilen la zona.

Avui diumenge pot ser un dia especialment complicat. Centenars de cotxes utilitzen aquesta artèria viària de connexió entre la Cerdanya i Barcelona cada cap de setmana. 
 

La C-16 tallada en ambdós sentits de la marxa. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Prop d'un centenar de persones tallen la C-16 a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Tall a la C-26 al polígon. Foto: Cedida

Un grup de viatgers que anava en bus ha acabat a peu el seu trajecte fins a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

 

Arxivat a:
Política, C-16, tall, carretera, Berga
Participació