300 persones es manifesten als jutjats de Berga contra l'actuació policial i per la llibertat dels detinguts

Els concentrats han retret verbalment als Mossos les càrregues policials i els incidents que se'n van derivar durant la jornada de vaga d'aquest divendres i dies anteriors

19 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 23:45h
Manifestants davant dels Jutjats de Berga.
Manifestants davant dels Jutjats de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Unes 300 persones s'han manifestat a Berga aquesta tarda contra la repressió i l'actuació policial dels últims dies a Catalunya. Els assistents s'han desplaçat de la plaça de Sant Pere fins als jutjats de Berga amb lemes com "Prou Repressió", "Fora les forces d'ocupació", "Buch dimissió" i "llibertat presos polítics".

Els concentrats han retret verbalment als Mossos d'Esquadra, que feien cordó de seguretat als jutjats, les càrregues policials i els incidents que se'n van derivar durant la jornada de vaga d'aquest divendres i dies anteriors.  Amb una pancarta amb el lema "Prou repressió, llibertat detingudes", i en un ambient tens, alguns dels concentrats han lamentat, dirigint-se directament als agents, el paper de la policia catalana en les protestes. També han dirigit crítiques a Buch i proclames com "No és violència, és autodefensa" i "no us mereixeu, la senyera que porteu".

En to burleta també s'ha etzibat als Mossos: "Veniu que som gent de pau", en referència a un vídeo viral on se sent dir el mateix presumptament des d'una furgoneta policial. 
La convocatòria de mobilització ha sorgit aquest dissabte a les xarxes socials amb una crida a la ciutadania a aplegar-se a la plaça de Sant Pere, a les 7 de la tarda.

Allà, els assistents han coincidit amb l'actuació que es fa cada dia en el marc de l'acció "Música per la Llibertat", d'ANC i Òmnium Cultural, i que sempre inclou una emotiva interpretació del "Cant dels Ocells". Aquest acte concret ha acabat amb un clam unànime de "Llibertat Presos Polítics" i contra l'actuació policial.
 

Manifestació davant dels Jutjats de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
En un manifest de l'esquerra independentista, que s'ha llegit tant davant de l'Ajuntament de Berga com dels jutjats, s'ha recordat els fets del Primer d'Octubre i s'ha defensat que "ara, després de dos anys d'empresonament, estancament polític i constants atzucacs jurídics, la sentència als líders del procés ha despertat la determinació del nostre poble". N'ha fet lectura Marià Miró, regidor de la CUP a la ciutat.

"Aquest cop, la repressió no ha vingut tan sols de la mà de la Policia Nacional espanyola i de la Guàrdia Civil, sinó sobretot per part dels Mossos d'Esquadra, dirigits pel conseller d'Interior, Miquel Buch", ha afirmat. El manifest ha advocat perquè la policia catalana assumeixi responsabilitats, i ha exigit la dimissió del conseller Buch per "les desmesurades actuacions policials,  o "en absència d'aquesta, la seva destitució". 
 

Lectura del manifest de la convocatòria a la plaça de Sant Pere. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
"Reivindiquem que tots els cossos policials són forces d'ocupació que l'Estat utilitza indiscriminadament per reprimir les lluites legítimes del poble català", ha apuntat el manifest de la convocatòria.
 
"La mobilització popular i la resistència no-violenta i massiva són les eines per derrotar la tirania i l'autoritarisme del règim monàrquic espanyol", s'ha reblat en la lectura que ha acabat entre aplaudiments i proclames independentistes.
 

Concentració de persones davant dels jutjats de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

La marxa de protesta ha començat a la plaça de Sant Pere. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a