Guardiola fa la seva festa del bolet diumenge esperant bona participació

La celebració acull aquest 20 d'octubre el 24è Concurs de Cuina per a Aficionats

19 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:03h
Bolets en una parada boletaire.
Bolets en una parada boletaire. | Adrià Costa
El Mercat del Bolet de Guardiola de Berguedà celebra una tardor més una nova edició de la seva Festa del Bolet. La cita amb aquesta festa ja clàssica del calendari boletaire a la comarca serà aquest diumenge 20 d'octubre. El regidor de Festes, Marc Sensada, ha explicat que esperen una molt bona acollida de públic. Tal com és habitual en aquesta celebració que es fa cada any, segons ha indicat el regidor. Unes excel·lents expectatives que esperen complir després de la "boníssima participació" que va aconseguir fa tot just una setmana la Fira dels Formatges i la Cervesa Artesana. 

"Aquest cap de setmana seguim amb les activitats de tardor a Guardiola de Berguedà. La setmana que ve descansarem i després celebrarem la Fira de Tots Sants", ha apuntat Sensada. 

El programa de la Festa del Bolet de Guardiola de Berguedà comença aquest diumenge, a dos quarts de 9 del matí, amb el Concurs de Pintura Ràpida, que impulsa la Fundació Esteve Amills. A dos quarts de 12 del migdia, a la plaça de l'Església, hi haurà animació infantil amb Jaume Ibars per amenitzar les activitats amb un toc familiar; i a les 12 en punt es farà el tast de vi i plats cuinats pels restaurants del municipi, acompanyat d'un concert amb el grup Aquell Parell. 

Seguidament, se celebrarà el 24è Concurs de Cuina per a Aficionats, amb la presentació dels plats. El clàssic concurs de cuina guardiolenc està obert a tota persona major de 16 anys que no sigui professional dels fogons, i els plats que hi vulguin concórrer s'han de portar el mateix diumenge abans de les 11 del matí al Mercat del Bolet. Tots els plats s'han de presentar amb el recipient que lliura l'organització i han de tenir un mínim de quatre racions.

La decisió del jurat es donarà a conèixer després de dinar i serà llavors quan es faci l'entrega de premis. Abans, com a novetat d'enguany, s'ha organitzat una arrossada popular, per espaiar la festa i allargar-la fins a primera hora de la tarda.

Dels membres del jurat, els més destacats d'aquest 2019 han de ser Jordi Pons, responsable de Política de TV3, i la responsable de l'Hostal Pedraforca, Clàudia Matamala, que va ser escollit millor fonda rural del Berguedà en un dels episodis més recents del programa "Joc de Cartes" de TV3. També hi haurà representants de restaurants del municipi i guanyadors d'anteriors edicions del Concurs de Cuina per a Aficionats de Guardiola. "Per la situació del país i el context polític, fins a última hora no sabrem si Jordi Pons ens podrà acompanyar", ha matisat Marc Sensada.

Una festa creada l'any 1991 

La Festa del Bolet d'aquest municipi ve d'antic, es va crear el 1991 de la mà del Grup d'Iniciatives Culturals i Turístiques "Els Riberetes", amb l'eslògan "Guardiola, capital catalana del bolet". Des de llavors, aquesta festa ha evolucionat i ha crescut conservant amb vitalitat l'essència boletaire i, promocionant, també, el seu vessant més turístic per continuar creixent.
 

La Fira dels Formatges i la Cervesa Artesana de Guardiola aquest octubre. Foto: Cedida

 

La Fira dels Formatges i la Cervesa Artesana de Guardiola. Foto: Cedida