El bloqueig de la C-16 a Berga durant quatre hores acaba amb tensió amb els conductors

Deu minuts abans d'aixecar el tall, dos camions han forçat el seu pas entre la gent posant en risc la integritat dels concentrats

17 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 22:38h
Un dels camions que ha forçat el seu pas a través del bloqueig.
Un dels camions que ha forçat el seu pas a través del bloqueig. | Pilar Màrquez Ambròs
Un centenar de persones ha tornat a tallar aquesta tarda la C-16 a l'altura de Berga. La via ha estat bloquejada fins a quatre hores, i s'han viscut diverses escenes de tensió i molts nervis entre concentrats i conductors, sobretot a la part final. La majoria dels manifestants eren gent jove i estudiants, encara que durant la tarda, a mesura que passaven les hores i el bloqueig continuava, s'hi han afegit altres persones. També s'ha impedit el pas per la carretera vella (C-1411z) que connecta amb Cal Rosal, així com per la rotonda de l'entrada del Menfis. 

Deu minuts abans d'aixecar el tall, dos camions han forçat el seu pas a través del bloqueig en sentit sud, posant en risc la integritat dels concentrats, i passant a molt pocs centímetres d'un dels joves que intentava impedir-los el pas. 
A la zona, s'han col·locat dues pancartes, una amb el lema "Se'ns han acabat els somriures" i l'altra de solidaritat amb Rojava i el Kurdistan. 
 
El tall s'ha produït poc després de dos quarts de 5 de la tarda en protesta per la sentència de l'1-O. Al cap de poc, ja s'han començat a registrar cues en els dos sentits de la marxa, cosa que ha provocat les primeres images de tensió entre alguns conductors i concentrats. Els nervis han augmentat considerablement quan ja feia gairebé quatre hores que el trànsit es mantenia aturat.
 
Els manifestants han deixat passar diverses ambulàncies, un vehicle d'un pare que portava un nen malalt de 5 anys a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i el d'una família amb un nadó de cinc mesos que plorava desconsolat. No obstant això, han impedit el pas a un conductor que transportava un cavall al remolc i que ha demanat passar el bloqueig per l'animal. També hi ha hagut discussions amb persones que insistien en passar per diversos motius

Aquest dimecres a la nit, la C-16 va estar tallada durant més de 2 hores al mateix punt, de les 10 del vespre a quarts d'1 de la matinada. 
    

Tall de carretera a la C-16. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Un centenar de persones talla la C-16 a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra i manifestants. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Un dels cartells que han acompanyat el bloqueig. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Manifestants davant del tall. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Tall de la carretera C-16 a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Conductors aturats pel bloqueig de la carretera. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Tall de la carretera C-16 a Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Un grup d'adolescents durant el tall de la carretera. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a