Aquests són els serveis mínims que estableix l'Ajuntament de Berga durant la vaga del 18 d'octubre

Consulta com afectarà la convocatòria d'aturada d'aquest divendres els serveis municipals

Redacció
17 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:49h
Façana de l'Ajuntament de Berga.
Façana de l'Ajuntament de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Els sindicats independentistes Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han convocat una vaga general a Catalunya aquest divendres 18 d'octubre. En aquest sentit, l'Ajuntament de Berga ha decretat ja els serveis mínims establerts durant la vaga i ha determinat el personal necessari per garantir el funcionament dels serveis essencials a la ciutat durant la jornada de divendres.

La vaga pretén reclamar una sèrie de drets laborals i socials, tot i que també vol mostrar el rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l'1 d'octubre. 
 
A Berga, l'àrea de Benestar Social, els Serveis TIC i les instal·lacions esportives comptaran amb una persona per prestar els serveis corresponents. A més, també hi haurà dos operaris de la brigada de manteniment i dues persones encarregades de realitzar les tramitacions a través del registre general i d'atendre les consultes dels veïns i veïnes a l'Oficina d’Atenció Ciutadana.
 
Pel que fa als centres educatius de titularitat municipal, l'Escola Bressol Flor de Neu disposarà de tres educadores i una persona per atendre el servei de menjador, mentre que l'Escola Municipal de Música de Berga comptarà amb un membre de l'equip directiu, dos de l'equip docent i una persona del personal d'administració i serveis.
 
Pel que fa a l'àrea de Seguretat Pública, els agents de la Policia Local no podran exercir el dret a vaga d'acord amb el que s'estableix en l'article 6.8 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat.
 
L’Ajuntament de Berga preveu la prestació del servei de Camins Escolars adreçat als infants de primària que realitzen l'itinerari a peu per anar a l'escola.

El bus urbà realitzarà el 50% dels serveis
 
El bus urbà realitzarà el 50% dels serveis durant la jornada de vaga. En aquest cas, se suprimiran els trajectes que inicien la ruta a les hores en punt a la parada de la plaça de la Creu, però es mantindran els trajectes de les diferents línies que comencin la ruta a dos quarts.

Els serveis de bus previstos són els següents:

Línia 1 – Ciutat (Vermella): 7.30 h / 8.30 h / 9.30 h / 10.30 h / 11.30 h / 14.30 h / 15.30 h / 16.30 h / 17.30 h / 18.30h
 
Línia 2 – Avià (Blava): 13.30 h / 19.30 h
 
Línia – Casampons (Verda): 12.30 h
 
 
La resta de serveis vinculats a l'Ajuntament de Berga es prestaran en funció de l'assistència de treballadors i treballadores en cada cas.
Arxivat a