1 de 10
Procés català

Un 40% d'estudiants de secundària fan vaga a la Catalunya central

Les Terres de l'Ebre és el territori amb una incidència més elevada, amb el 75,41%

Marxa per la Llibertat a Gironella. | Pilar Màrquez Ambròs
per Osona.com, 16 d'octubre de 2019 a les 17:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El seguiment de la vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants ha estat desigual aquest dimecres a secundària, segons les dades facilitades pel Departament d'Educació. A la Catalunya Central, territori que comprèn Osona, un 39,40% de l'alumnat ha secundat la convocatòria.

Els serveis territorials amb una incidència més alta de vaga són els de les Terres de l'Ebre, amb un 75,41%, seguida de les Comarques Centrals i del Vallès Occidental, amb el 31,15%.El Sindicat d'Estudiants ha convocat una aturada de les classes de 72 hores per protesta contra la sentència del Tribunal Suprem, mentre que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) se suma a les aturades a partir de dijous.

Les dades del Departament d'Educació recullen la incidència de la vaga als cursos de tercer i quart d'ESO, de primer i segon de batxillerat i als cicles de formació professional de gran mitjà i de grau superior.

 

 

Participació