Proposen debatre mocions contra la incineradora de Cercs als 31 municipis del Berguedà

Unes 200 persones van assistir dissabte a la presentació pública de la Plataforma Antiincineradora, que es va fer a la plaça de Sant Pere de Berga

15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:19h
Assistents a l'acte amb què la Plataforma Antiincineradora de Cercs  es va presentar dissabte a Berga.
Assistents a l'acte amb què la Plataforma Antiincineradora de Cercs es va presentar dissabte a Berga. | Plataforma Antiincineradora de Cercs
El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà treballa en la redacció d'una moció contra el projecte d'incineradora de Cercs per al ple de Berga i ha fet una crida a les entitats cíviques de la resta de municipis de la comarca perquè també entrin el document a les sessions plenàries dels seus respectius pobles, amb l'objectiu de debatre la qüestió i exposar "les conseqüències negatives" del projecte als 31 municipis. Així ho van explicar els responsables de la Plataforma Antiincineradora de Cercs en la seva presentació en societat a Berga, el passat dissabte 12 d'octubre. Els assistents a la trobada van defensar que cal pressió popular per tal d'aconseguir que s'hi posicioni en contra el màxim d'alcaldes possible. 

En la sessió informativa a Berga, hi va intervenir una de les portaveus de la plataforma, Martina Marcet; l'ecologista, activista i periodista, Jordi Bigues; i el regidor d’Esquerra a Avià i membre de la plataforma, Josep Subirana. Unes 200 persones preocupades pel projecte van assistir a l'acte que es va fer a la plaça de Sant Pere.

La Plataforma Antiincineradora de Cercs està formada per més de 200 ciutadans a títol individual, així com també per entitats com el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà. Mantenen que la central és un projecte "nociu" que no volen "ni aquí ni enlloc"; i critiquen "la informació contradictòria" facilitada, diuen, per l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer en l'acte celebrat dijous passat a Cercs. "Tant pels efectes mediambientals, de salut i econòmics que pot provocar aquesta central - i que denunciem des del primer dia - com per l'enorme clam popular mostrat dijous a Cercs, ens reafirmem en la idea d'aturar el projecte", expressen. 

 
 

 
Arxivat a