Les associacions de veïns de Berga mostren el seu rebuig a la sentència del procés

Afirmen que es tracta d'una resolució que va "contra la democràcia i les llibertats"

Redacció
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 17:35h
La ciutat de Berga.
La ciutat de Berga. | Agències
Les associacions de veïns de Berga han fet públic aquest dimarts un comunicat on mostren el seu "total rebuig" a la sentència dels líders socials i polítics catalans, emesa dilluns pel Tribunal Suprem de l'estat espanyol. "Es tracta clarament d'una sentència contra la democràcia i les llibertats que tant van costar d'aconseguir", expressen les entitats veïnals al document. 

"Aquest tipus d'accions que volen ser un escarment, esdevenen el nostre ferm compromís de fer de Catalunya, un país millor", afirmen. 

Les entitats i agrupacions de veïns de la ciutat rebutgen que l'Estat resolgui judicialment "un problema que només és polític i que només políticament podrà trobar una sortida". Així mateix, expressen el desig de fer arribar "una forta abraçada" a les preses i presos polítics, exiliades i exiliats "i, sobretot, a les seves famílies". De la mateixa manera, al text, refermen el seu compromís "amb les institucions i entitats que treballen a favor del país a través de la no violència".

A Berga, hi ha fins a catorze entitats veïnals. Es tracta de les associacions de veïns dels barris i nuclis de Casampons, el Tossalet, la Font del Ros, Cal Rosal, els Quatre Barris, Santa Eulàlia, la Valldan, el Parany, els Pedregals, Capdamunt de la Vila, Carrer de la Pietat, Carrer Major, Serra de Noet i Bellesguard. 
Arxivat a