Berga Comercial se suma a la vaga de divendres com a protesta per la sentència de l'1-O

La UBIC de la ciutat cancel·la tots els actes relacionats amb la Berga Bolet previstos pel dia 18

Redacció
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:55h
Carrer Major de Berga (arxiu).
Carrer Major de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Berga Comercial se suma a la vaga general convocada per divendres 18 d'octubre, anima a tothom a ser-hi i es posa a disposició de les entitats que organitzen la protesta. Així ho han informat aquest matí els responsables de l'entitat en un comunicat. La Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Berga ha defensat al text la seva posició contrària a la sentència perquè "una idea o acte pacífic i democràtic mai poden ser constitutius de delicte".

Des de l'entitat, es dona llibertat als associats per exercir o no el seu dret a vaga, i s'exigeix també "respecte per aquells que decideixen no exercir-lo".

Segons la posició dels botiguers de la ciutat, respecte a la sentència del Tribunal Suprem espanyol, "ni la llei ni la seva interpretació poden estar per sobre la voluntat pacífica i democràtica de la majoria d'un poble", de manera que la resolució del judici, amb penes als líders socials i polítics del procés català que sumen gairebé 100 anys, "no és més que un atac a la convivència i a la democràcia d'una societat que tan sols vol exercir la seva llibertat de forma pacífica".

"Dins de Berga Comercial, tot i no estat dins els seus objectius, hi ha d'haver espai per a qualsevol pensament polític", diuen els comerciants de Berga en el comunicat. Per això l'entitat expressa que defensa "la democràcia, la llibertat i la desobediència civil" de manera "ferma i unànime", i com a eines per a construir una societat millor. Amb motiu de la vaga, quedaran cancel·lades també totes les activitats previstes en el marc de la Berga Bolet 2019 com són els tallers i el Mercat de Tardor. 
Arxivat a