VÍDEO L'impressionant silenci absolut de la plaça de Sant Pere contra la sentència de l'1-O

Els milers de manifestants encenen el llum del mòbil durant gairebé 5 minuts

14 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 22:43h
Milers de llums s'encenen a la plaça de Sant Pere a favor de la llibertat dels presos polítics.
Milers de llums s'encenen a la plaça de Sant Pere a favor de la llibertat dels presos polítics. | Pilar Màrquez Ambròs

Més de 3.000 persones s'han reunit aquest vespre a la plaça de Sant Pere per protestar contra la sentència del procés. Milers de ciutadans i ciutadanes de tota la comarca han omplert els carrers del centre de Berga per mostrar el seu rebuig contra la sentència que condemna els dotze dirigents independentistes catalans a una pena que, sumada, arriba gairebé als 100 anys de presó.

Després d'una marxa pel centre la ciutat, que ha passat pel carrer del Roser, la plaça de les Fonts i la de Sant Joan i el carrer Major, la multitud ha arribat a la plaça de Sant Pere, la de la Patum, que ha tornat a ser protagonista d'una nit de reivindicació i protesta a la capital de comarca. "No tenim por", "Unitat" i "Llibertat, presos polítics!" han estat algunes de les proclames que s'han cridat durant l'acte.

Alcaldes berguedans de diversos partits han estat els encarregats de llegir la moció que demana l'amnistia dels presos i que els ajuntaments estan aprovant a tot Catalunya. Per la seva banda, l'editor i escriptor berguedà Jaume Huch ha fet lectura d'un manifest que ha reclamat la unitat dels partits polítics per continuar defensant la llibertat dels presos. 

Un dels moments més impressionants ha estat al final, quan milers de berguedans de totes les edats han guardat silenci absolut durant gairebé cinc minuts i han encès la llum dels mòbils per reclamar la llibertat dels empresonats. 

L'acte ha comptat amb la intervenció musical dels Cantaires per la Llibertat del Berguedà, dirigits per Xavier Llobet, que han ofert "El Cant dels Ocells". Un emotiu "Cant dels Segadors" ha posat punt i final a la concentració.
 

Milers de llums s'encenen a la plaça de Sant Pere a favor de la llibertat dels presos polítics. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
Arxivat a