La resposta del Berguedà a la sentència de l'1-O

Convocatòries de plens extraordinaris i concentracions a la comarca per aquest mateix dilluns i els pròxims dies

14 d'octubre del 2019
Actualitzat el 15 d'octubre a les 0:47h
Concentració de rebuig a la sentència de l'1-O aquest dilluns al matí a la plaça de Sant Pere.
Concentració de rebuig a la sentència de l'1-O aquest dilluns al matí a la plaça de Sant Pere. | Pilar Màrquez Ambròs
Convocatòries de plens extraordinaris, manifests d’entitats socials, esportives i culturals i concentracions aquest dilluns. Són les reaccions que han tingut lloc al Berguedà aquest dilluns 14 d’octubre, dia en què s'ha fet públicala sentència que condemna els dotze dirigents independentistes catalans a una pena que, sumada, arriba gairebé als 100 anys de presó.

Diferents ajuntaments del Berguedà han anunciat la convocatòria d’un ple extraordinari de caràcter urgent. A Berga la sessió plenària tindrà lloc aquest vespre a les 19h. En canvi, a Puig-reig el ple de rebuig a la sentència serà dimarts a les 20h, i a Gironella s'ha convocat també per demà dimarts a les 20.30 hores. La capital del Berguedà ha reunit 200 persones en la concentració de rebuig a la sentència d'aquest dilluns al matí, i espera molta més gent aquest vespre en la mobilització convocada a les 20h davant dels jutjats. Un grup d'estudiants ha tallat la C-16 durant poc més d'una hora al migdia. 

A Vilada, com en altres petites poblacions, aquest dilluns al matí també hi ha hagut una protesta de rebuig a la sentència.

Tot seguit adjuntem un recull de les convocatòries i reaccions: