200 estudiants tallen la C-16 en protesta a la sentència de l'1-O

Moment de tensió quan un conductor s'ha adreçat bruscament als manifestants per intentar passar però finalment ha estat desviat per l'interior de la ciutat com la resta de vehicles

14 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:27h
Manifestants tallen la C-16.
Manifestants tallen la C-16. | Pilar Màrquez Ambrós
Unes 200 persones han tallat la C-16 a Berga, aquest migdia, en protesta a la sentència de l'1-O.

Després de conèixer el veredicte, hi ha hagut una primera mobilització a la plaça de Sant Pere on l'alcaldessa Montse Venturós ha llegit un manifest de rebuig a la decisió judicial.

Acte seguit, un grup d'estudiants ha proposat tallar la C-16 i ha demanat a l'alcaldessa i a l'equip de govern que s'hi afegissin. La resposta de l'executiu local ha estat positiva. Els joves s'han manifestat pels carrers de Berga amb pancartes i proclames independentistes; i s'han dirigit a la C-16, carretera que han mantingut tallada més d'una hora, malgrat que d'inici els Mossos han parlat amb ells per intentar dissuadir-los. La policia catalana ha explicat als estudiants que en cas d’haver-hi un accident es podrien enfrontar a conseqüències penals, perquè estaven a punt de tallar una carretera principal. 

L'alcaldessa i regidors del govern de Berga s'han desplaçat fins a aquest punt de la carretera, a prop de l'entrada centre de la ciutat i de l'Institut Guillem de Berguedà, des d'on han seguit la protesta.  

S'han viscut uns instants de tensió quan un conductor s'ha adreçat bruscament als manifestants per intentar passar però finalment ha estat desviat per l'interior de la ciutat com la resta de vehicles. Només alguns camions han tingut dificultats per girar i han hagut d'esperar-se que obrissin la via.

Els estudiants han aixecat el tall de la C-16 passades les 2 de la tarda. El grup de joves ha entrat per l'entrada sud de Berga en marxa lenta, aplaudint els cotxes que feien sonar el clàxon en trobar-se amb els manifestants. Els concentrats també han dedicat crits i xiulets a un vehicle de la Guàrdia Civil que passava per la zona. 

A Berga, s'ha previst un ple extraordinari a les 7 de la tarda; i una concentració davant dels jutjats, a les 8, seguida d'una manifestació i un acte a la plaça de Sant Pere.