Arriba la tardor de veritat? Baixada de temperatures a la vista

La pluja farà acte de presència dilluns en diversos punts del territori

NacióDigital
12 d'octubre del 2019
Cel amb cabretes aquest matí des dels Ports
Cel amb cabretes aquest matí des dels Ports | Agustí Descarrega
La tardor sembla que arribarà, finalment, la setmana que ve. De cara a dilluns a la tarda hi haurà una baixada de les temperatures amb l'arribada d'un front de pluges que s'allargarà durant la nit. Abans, però, tindrem un cap de setmana marcat per la nuvolositat i unes temperatures lleugerament més altes. 

Aquest dissabte, tindrem un cel entre mig i molt ennuvolat per núvols alts i mitjans sobretot fins a mig matí. A partir de llavors, s'aclarirà i quedarà poc ennuvolat en conjunt. En punts de la depressió Central, del litoral i del prelitoral hi haurà intervals de núvols baixos fins a mig matí i novament a partir del vespre, mentre que la resta de la jornada desapareixeran de la depressió Central i minvaran del litoral i prelitoral.

Diumenge hi haurà domini del cel serè o poc ennuvolat en general, si bé durant la matinada i el matí creuaran alguns núvols. Malgrat això, fins a mig matí i novament a partir del vespre estarà entre mig i molt ennuvolat al litoral i prelitoral, depressió Central i al vessant sud del Pirineu i Prepirineu, sobretot occidental. Les temperatures seran més altes en general.

De cara a dilluns arriba una borrasca que posarà fi a l'ambient d'estiu i entrarem realment a la tardor, amb les temperatures previsiblement més baixes de la temporada i ruixats que afectaran diversos punts del país.