Maridatge de formatge i cerveses artesanes a Guardiola de Berguedà

A la fira es podran fer degustacions i també hi haurà els concerts de Laura Luceño i Red Shoes

11 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 19:56h
Formatges en una de les parades.
Formatges en una de les parades. | Cristina Prat
Guardiola de Berguedà acull aquest dissabte la Fira dels Formatges i la Cervesa Artesana. Serà a la plaça de l'Església durant tot el dia. Aquest municipi de l'alt Berguedà maridarà paisatge i gastronomia, i convertirà els formatges d'elaboració artesana i la cervesa en els protagonistes de la jornada. L'Ajuntament de Guardiola organitza la mostra que també s'acompanyarà dels concerts de Laura Luceño, a dos quarts d'1 del migdia, i el grup Red Shoes, de pop rock dels 80 i els 90s a les 6 de la tarda. 

Hi seran presents la formatgeria Tiraval del barri de Terradelles de Bagà, Cuirols de la Nou de Berguedà, Masia Fontirons de l'Espunyola, Pujol-Orra de les Llosses, i les cerveseries El Gall Negre de l'Alt Urgell, el ViP de l'Alt Urgell, l'Hobac del Vallès Oriental i Cesc JK del Barcelonès. El propòsit de la mostra és donar sortida als productes elaborats artesanalment sense intermediaris. 

Durant la jornada hi haurà degustacions. També hi haurà parades de tot tipus, ja que la proposta coincideix amb el mercat setmanal, que es fa aquest dia al poble. "La idea és fer-ho de tant en tant, fer fires de productes temàtics. L'any passat vam fer la Fira dels Formatges amb 10 o 12 parades i aquest any repetim i hi afegim la cervesa, com a beguda per acompanyar l'oferta gastronòmica", ha explicat l'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara. 

L'aposta també posa l'accent en les actuacions musicals per tal de dinamitzar la proposta. "La Laura Luceño és una artista de Guardiola de Berguedà que té bastants seguidors, i creiem que portarà públic a la mostra", ha indicat Lara.