Vilada promou el tastet berguedà i els bolets en una mostra amb degustacions i artesania

Els visitants podran gaudir al migdia d'actuacions musicals dels Txalapartaris, músics bascos que recullen la tradició dels pastors

Redacció
11 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 18:10h
Pla detall de diversos bolets dins d'una cistella a Castellar del Riu.
Pla detall de diversos bolets dins d'una cistella a Castellar del Riu. | Estefania Escolà
Vilada celebra aquest dissabte 12 d'octubre la Fira del Tastet i del Bolet. El municipi vol promoure el tastet berguedà o botifarra blanca crua conjuntament amb els tradicionals bolets en el marc de la 25a edició de la Fira de Vilada. La gastronomia, les parades de bolets, els tastos, el concurs gastronòmic i l'exposició micològica seran protagonistes de la mostra conjuntament amb l'artesania, els oficis, la música i les activitats d'oci.

El programa d'activitats començarà a les 10 del matí amb l'obertura de la fira. Durant el matí, hi haurà un espai dedicat a les degustacions i un esmorzar popular amb botifarra amb bolets i vi del país. A dos quarts d'11 del matí es donarà pas a la 13a Mostra Micològica. Així mateix, a les 12 del migdia, els visitants podran gaudir d'actuacions musicals dels Txalapartaris, músics bascos que recullen la tradició dels pastors. 

A dos quarts de 5 de la tarda començarà el 25è Concurs Gastronòmic de Vilada i, a continuació, hi haurà l'entrega del guardó "Quins Bolets". Enguany dedicat al President d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. 

Més tard, hi haurà degustació popular de coca de bolets per a tothom, i sorteig de la cistella gastronòmica. 

Durant tot el dia se celebrarà la vuitena Trobada de Plaques de Cava i es podrà veure una mostra d'oficis del metall i el ferro.