El Sindicat d'Estudiants convoca vaga el 16, 17 i 18 d'octubre per la sentència

També insta a aturar les classes als instituts i universitats en el moment que es conegui el veredicte del Suprem, previsiblement el dilluns

NacióDigital
11 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 17:29h
Manifestació d'estudiants a Barcelona.
Manifestació d'estudiants a Barcelona. | Bernat Cedó
El Sindicat d'Estudiants ha convocat una vaga de 72 hores els propers 16, 17 i 18 d'octubre per la sentència del Tribunal Suprem, que s'espera que es faci pública dilluns. Volen celebrar una gran manifestació el dijous a les 12 del migdia a Barcelona, Tarragona i Girona, i una nova concentració divendres, coincidint també amb la vaga general convocada per la Intersindical-CSC i la IAC.

Així mateix, els representants sindicals dels estudiants insten a aturar les classes en el moment que es conegui el veredicte i a sortir, ja al vespre, a les places de totes les capitals de demarcació. "L'única manera de vèncer és a través de la mobilització de masses i amb una estratègia combativa", avisen en un comunicat.

Segons el sindicat, la sentència té un objectiu molt clar: "aixafar les aspiracions de canvi social profund del poble de Catalunya". Asseguren que és una resposta a la "victòria" de l'1-O i a les desenes de mobilitzacions massives dels darrers anys "amb l'objectiu majoritari de trencar amb la monarquia i el règim del 78, fer enrere les retallades de la dreta espanyola i catalana, acabar amb el malson dels desnonaments i la precarietat laboral i posar fi a les sentències masclistes i patriarcals".

"Hem provocat la crisi més important del règim capitalista del 78 en quaranta anys", conclouen els estudiants. Després de constatar que ara comença una fase "determinant", el sindicat remarca que la sentència significarà un "abans i un després", i recorden que "ja s'ha iniciat una nova ofensiva de l'Estat contra els drets democràtics" amb l'empresonament de set membres dels CDR acusats de terrorisme.