La Cambra del Berguedà se suma a la declaració de suport a la resposta unitària al judici de l’1-O

El text critica "la judicialització de la política que ha viscut i viu el nostre país, la manca de seguretat jurídica i la inestabilitat econòmica que se'n deriva"

Redacció
11 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:16h
Una urna gegant en una manifestació (arxiu).
Una urna gegant en una manifestació (arxiu). | Jordi Ubach
El Consell de la Delegació de la Cambra al Berguedà ha acordat sumar-se a la declaració institucional aprovada al Ple de la Cambra de Barcelona la setmana passada, segons han comunicat fonts de l'ens aquest divendres en un comunicat. 

La declaració de la Cambra de Barcelona, aprovada en ple cameral el 3 d'octubre, amb 33 vots a favor, 6 abstencions i un sol vot en contra, critica "la judicialització de la política que ha viscut i viu el nostre país, la manca de seguretat jurídica i la inestabilitat econòmica que se'n deriva", així com "els entrebancs que aquesta situació comporta per la societat en general i pel teixit empresarial català". A més, es posa "a disposició de la resta d'institucions i societat civil per sumar una reacció efectiva i el més unitària possible [a la sentència], que esdevingui una veritable resposta de país, amb un impacte que vagi més enllà de les nostres fronteres". Entre altres, ja es coneix que la resposta inclourà una vaga general el proper divendres 18 d'octubre, en la línia de les aturades de país que hi va haver l'octubre i el novembre del 2017. 

El text fa una crida a patronals i organitzacions empresarials, sindicats i la resta d’operadors econòmics "a afegir-se a aquest manifest i a treballar conjuntament pel restabliment dels drets i les llibertats al nostre país, en benefici de la ciutadania, les empreses i els seus treballadors". 

La declaració considera que "les persones jutjades van exercir drets fonamentals reconeguts a la Declaració Universal dels Drets Humans (i per la mateixa Constitució espanyola) i complir amb el mandat democràtic sorgit de les urnes".