El Consell per la República es presenta a Berga

Josep Torrabadella afirma que estan a disposició de l'Ajuntament de Berga o de qualsevol altra entitat que vulgui portar a terme una iniciativa independentista "i no pugui per problemes legals amb l'Estat"

11 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:44h
Presentació del Consell Local per la República al pavelló de Suècia.
Presentació del Consell Local per la República al pavelló de Suècia. | Ivan Genescà
El Consell Local per la República a Berga es va presentar anit oficialment amb un acte al pavelló de Suècia. Aquesta és una iniciativa que vol crear xarxa municipal i, per aquest motiu, aterra ara la capital berguedana. El seu president, Josep Torrabadella, va explicar davant d'una cinquantena de persones que l'entitat té com a objectiu promoure la República Catalana i ser activa a l'hora de buscar gent que vulgui inscriure-s'hi.

Els Consells Locals per la República, impulsats per l’ANC, en consonància amb el Consell establert a Waterloo, tenen per objectiu, segons Torrabadella, de fer efectiva la independència de Catalunya, culminar el procés constituent de la República Catalana i la internalització la causa. També volen evidenciar la repressió de l'estat espanyol i, per això, promouen la defensa dels drets civils i polítics.

L'òrgan rector del Consell per la República està presidit per Carles Puigdemont i altres polítics independentistes exiliats, mentre que al territori hi ha implicades persones del teixit social i polític "que ens posem a disposició de l'Ajuntament de Berga o de qualsevol institució o entitat que vulgui portar a terme una iniciativa a favor de la República Catalana, i no pugui per problemes legals amb l'Estat", va afirmar Josep Torrabadella. 
 

Assistents a la presentació. Foto: Ivan Genescà

 

Membres del Consell Local per la República a Berga. Foto: Ivan Genescà


El Consell Local per la República a Berga va néixer fa més d'un any "amb moltes ganes" i "l'impuls individual d'un seguit de persones" que es van sentir interpel·lats per fer "República de proximitat", va explicar Esperança Capella, vocal de l'ens. També va intervenir en l'acte Antoni Amenós, secretari d'aquest consell local. La finalitat és buscar iniciatives que reforcin la idea d'una República Catalana "des de la transversalitat" i la implicació "de tots els partits polítics sobiranistes o si més no favorables al dret a decidir", va dir. En la presentació es va projectar un vídeo que explicava les arrels i l'objectiu del Consell per la República i van haver-hi diversos parlaments dels seus membres en l'àmbit local. L'ens disposa d'un local a la placeta Ciutat, 10. Es tracta d'una associació sense ànim de lucre que funcionarà amb donacions.


Arxivat a