El de la Pobla de Lillet és l'alcalde que més cobrava del Berguedà el 2018

Consulta aquí quan cobrava cada alcalde de la comarca i compara el seu sou amb el de la resta de batlles catalans

Sergio Ambudio / Pilar Màrquez Ambròs
10 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:37h
L'exalcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares, en un Consell d'Alcaldes.
L'exalcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares, en un Consell d'Alcaldes. | Pilar Màrquez Ambròs
Les alcaldies de la Pobla de Lillet, Puig-reig i Castellar de n'Hug, són les que, durant el 2018, van rebre una retribució de sou més alta per al seu càrrec al Berguedà, segons les dades que ha fet públiques el Ministeri de Política Territorial.

Segons les dades oficials, que fan referència a l'any 2018 -l'últim curs complet-, l'exalcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares, va ser el batlle berguedà amb una major retribució. Aquest tenia dedicació exclusiva i va cobrar 35.273,70 euros anuals. El de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, va rebre un sou assignat de 30.904,68 euros anuals amb una dedicació parcial, i la retribució del de Castellar de n'Hug, Salvador Juncà, va ser de 20.321,54 euros amb dedicació exclusiva.

Ara bé, cal tenir en compte que hi ha municipis on el batlle cobrava d'alguna altra institució - com és el cas de Cercs - i d'altres on no hi consten les dades com Bagà, Guardiola de Berguedà o Gironella (on fins a setembre David Font cobrava només un 20% del sou d'alcalde i després hi va renunciar del tot com a nou director de l'Agència Catalana de Turisme). 

A Guardiola de Berguedà, el seu alcalde va accedir al càrrec de president del Consell Comarcal del Berguedà l'octubre de 2018 passant a cobrar només el 20% del consistori i el 80% de la institució comarcal (39.400 euros bruts). 

També hi ha el cas de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que va percebre una retribució de 13.236,45 euros durant l'any 2018, una xifra inferior a la de l'any anterior, perquè que a partir del mes d'octubre va patir la inhabilitació del càrrec per no haver despenjat l'estelada del balcó del consistori en dos períodes electorals de 2015. 

Canvis en el rànquing d'alcaldes de cara el 2019

Totes aquestes dades fan referència al 2018, l'últim any complet del qual es tenen dades i que, com és sabut, el 26 de maig passat hi va haver eleccions municipals. Això significa que les alcaldies d'alguns municipis poden haver canviat aquest 2019 i també les retribucions assignades per als alcaldes.

Per exemple, l'alcalde actual de la Pobla de Lillet, Enric Pla, cobrarà 24.194 euros bruts, tenint en compte que la seva dedicació és del 66%. 
 

Sou dels alcaldes i alcaldesses de Catalunya by naciodigital on Scribd