GUIA Com serà la columna de Berga de les marxes d'ANC i Òmnium de resposta a la sentència?

El dia de sortida el punt de trobada serà a les 7 del matí a la plaça Guernica, es farà parada a Navàs per dinar i s'arribarà al vespre a Manresa

09 d'octubre del 2019
Actualitzat el 15 d'octubre a les 12:56h
Manifestants a Berga durant la Diada de 2016 (arxiu).
Manifestants a Berga durant la Diada de 2016 (arxiu). | Aina Font Torra
L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural organitzaran, com a resposta a la sentència de l'1-O, cinc marxes populars que sortiran de cinc ciutats diferents amb l'objectiu de confluir a Barcelona. Una de les sortides serà a Berga i ja se n'han anunciat els primers detalls. Com per exemple, que el punt de trobada per encaminar la marxa serà la plaça Guernica; i que el primer dia es recorreran 45 quilòmetres entre la capital berguedana i Manresa amb parada a Navàs per dinar. 

De moment, no se sap el dia concret en què tindran lloc les Marxes per la Llibertat, ja que depèn de la publicació de la sentència, però les entitats sobiranistes sí que han confirmat que passi el que passi aquestes es faran dimecres, dijous i divendres. Al llarg de tres dies, les Marxes per la Llibertat recorreran 100 quilòmetres dividits en cinc etapes de 20 quilòmetres. Una de les marxes començarà a Berga i les altres quatre de Girona, Vic, Tàrrega i Tarragona. El tercer dia de marxa s'arribarà a la capital catalana el migdia on s'espera que hi hagi una concentració multitudinària. 

D'entrada, com que s'espera que la sentència acabi sortint divendres 11 o dilluns 14 d'octubre, l'inici de les marxes podria ser dimecres dia 16, i l'arribada a Barcelona coincidiria amb la vaga general convocada per la Intersindical divendres 18. 

Berga-Navàs-Manresa, primera jornada de marxa

El primer tram de la columna de Berga serà de Berga a Manresa, amb parada per dinar a Navàs al migdia. És a dir, uns 45 quilòmetres repartits en dues etapes entre la capital berguedana i la del Bages, segons fonts de l'ANC. La sortida a Berga es farà des de la plaça Guernica. A les 7 del matí hi haurà concentració i esmorzar popular amb coca i xocolata; i a les 8 en punt tindrà lloc la sortida de la marxa. 

La segona jornada, la sortida serà a Manresa, la parada per dinar es farà a Vacarisses i la marxa arribarà al vespre a Sant Quirze del Vallès. Uns 40 quilòmetres que faran que aquesta columna s'uneixi amb la provinent d'Osona. El tercer dia, es farà un tram de 20 quilòmetres entre Sant Quirze del Vallès i Barcelona.

Els participants en les dues columnes de la Catalunya Central entraran a la capital catalana per la Meridiana. 

Pavellons i avituallament

Al final de les jornades de camí a Barcelona hi haurà pavellons reservats per a dormir. A més, segons fonts de l'ANC, un camió portarà l'avituallament. També s'hi podran transportar objectes personals com ara motxilles, i hi haurà preparada assistència mèdica. Un autobús farà de cotxe-escombra per a les persones que es cansin i hi haurà un altre vehicle per a les persones que vulguin tornar a dormir a casa seva. Per participar-hi no fa falta apuntar-s'hi, però sí que cal inscriure's al web www.marxesperlallibertat.cat per tal de dormir en alguns dels pavellons o esmorzar, dinar o sopar. 
 
L'Assemblea anima a participar-hi els tres dies, però cadascú pot decidir caminar algun dels trams o la seva totalitat segons disponibilitat. 
 

Etapes de les Marxes per la Llibertat. Foto: ANC


Les etapes 
 
Les etapes de la columna de Girona són els següents:
 
Dia 1 matí: Girona – Sils
Dia 1 tarda: Sils – Malgrat
Dia 2 matí: Malgrat – Arenys de Mar
Dia 2 tarda: Arenys de Mar – Premià de Mar
Dia 3: Permià de Mar – Barcelona
 
Les etapes de la columna de Vic són els següents:
 
Dia 1 matí: Vic – Centelles
Dia 1 tarda: Centelles – La Garriga
Dia 2 matí: La Garriga – Parets del Vallès
Dia 2 tarda: Parets del Vallès – Sant Quirze del Vallès
Dia 3 matí: Sant Quirze del Vallès – Barcelona
 
Les etapes de la columna de Berga són els següents:
 
Dia 1 matí: Berga – Navàs
Dia 1 tarda: Navàs – Manresa
Dia 2 matí: Manresa – Vacarisses
Dia 2 tarda: Vacarisses – Sant Quirze del Vallès
Dia 3 matí: Sant Quirze del Vallès – Barcelona
 
Les etapes de la columna de Tàrrega són els següents:
 
Dia 1 matí: Tàrrega – La Panadella
Dia 1 tarda: La Panadella – Igualada
Dia 2 matí: Igualada – El Bruc
Dia 2 tarda: El Bruc – Martorell
Dia 3 matí: Martorell – Barcelona
 
Les etapes de la columna de Tarragona són els següents:
 
Dia 1 matí: Tarragona – El Vendrell
Dia 1 tarda: El Vendrell – Vilafranca
Dia 2 matí: Vilafranca – Sant Sadurní d’Anoia
Dia 2 tarda: Sant Sadurní d’Anoia– Martorell
Dia 3 matí: Martorell – Barcelona