Les escoles de Gironella obren els patis fora de l’horari escolar

L'ajuntament ha impulsat aquesta mesura d'acord amb els centres educatius, perquè de moment els dos parcs infantils de la vila es troben tancats per obres

Redacció
09 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:05h
Els patis de les escoles de Gironella estaran oberts com a mínim fins les 6 de la tarda.
Els patis de les escoles de Gironella estaran oberts com a mínim fins les 6 de la tarda. | Aj.Gironella
L'Escola de Gironella i FEDAC Gironella obriran els patis fora de l’horari escolar a partir d'aquesta setmana amb l'objectiu que els infants del municipi tinguin una zona d'esbarjo, ja que els dos parcs del nucli municipal estan tancats per obres.
 
El mes de juliol l'ajuntament va iniciar la renovació integral d'11 parcs infantils del municipi per millorar-ne la seguretat. Aquesta actuació inclou la renovació de 7 tobogans, 9 elements amb molles, 1 escalada, 5 gronxadors, 2 tobogans i una escalada, i la col·locació de 900 metres quadrats de cautxú. A més, a la plaça de l’Estació es recupera un sorral i s'hi ha instal·lat un total de 10 elements de jocs. Les actuacions s'han mirat de fer de manera progressiva des d'un primer moment per evitar "hipotecar" tots els parcs a la vegada, segons fonts municipals.
 
L'alcalde de Gironella, David Font, va explicar així en el ple d'octubre que el parc de la plaça de l’Estació es va obrir per Festa Major perquè aquest era un requeriment que se li va fer a l'empresa, però va detallar que ara s'ha tornat a tancar perquè les obres no estan acabades. Al parc s'hi han d'instal·lar dues pèrgoles i un tancat de seguretat a la zona de la tirolina. 
 
Per tal d'oferir una solució als gironellencs a la falta temporal de parcs infantils, la regidora d'Ensenyament, Lurdes Roset, va iniciar fa uns dies converses amb els centres educatius municipals per poder obrir els patis dels centres a les tardes fora de l'horari escolar. És en aquest sentit, que finalment s'ha arribat a un acord i, tant l'Escola de Gironella com FEDAC, obriran els seus patis de dilluns a divendres fins a les 6 de la tarda, la primera, i puntualment fins a les 8, la segona. Lurdes Roset ha destacat que no hi haurà supervisió ni per part dels centres ni de les escoles, i ha demanat que es respecti el material i les instal·lacions dels equipaments.
 
Pel que fa a Cal Bassacs, el parc infantil s'obrirà al públic aquesta setmana. La pista poliesportiva està oberta, de manera que l'Escola Sant Marc - Bassacs no ampliarà els horaris d'obertura del pati.
Arxivat a