Turisme

El Berguedà rebrà 400.000 euros del Pla de Foment de Turisme

El projecte inclou actuacions a Gósol, Puig-Reig, Gironella, Berga, Olvan, Saldes, Montclar i Borredà

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 8 d'octubre de 2019 a les 18:31 |
La dona dels Pans de Gósol que recorda l'estada de Picasso al poble. | CC Berguedà
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte del Consell Comarcal del Berguedà per fomentar, promoure i desenvolupar el patrimoni cultural ha estat el cinquè millor valorat en el pla de Foment de Turisme del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i a la comarca hi aterraran 400.000 euros, en actuacions a Gósol, Puig-Reig, Gironella, Berga, Olvan, Saldes, Montclar i Borredà. El projecte presentat era de 876.036,22 euros
 
El Consell Comarcal del Berguedà ha aglutinat les sol.licituds dels municipis i les ha presentat a la Generalitat. D'aquesta manera, "es fa una gestió més efectiva i es fa possible que tots els municipis que ho desitgin pugui accedir a aquest pla", segons fonts de l'ens.
 
Les actuacions que es portaran a terme seran la rehabilitació de la Torra Nova de la colònia Pons (Puig-Reig), el Centre d'interpretació històric (Gironella), l'itinerari de l'anella verda de la ciutat de Berga, el Camí dels Jornalers (Olvan), la Ruta Picasso (Gósol), la il·luminació Led d'edificis culturals (Gironella), el canvi tancaments torre de l'amo Viladomiu Nou (Gironella), la senyalització turística del Centre d'observació astronòmica del Pedraforca (Saldes), el descobriu Montclar amb un circuit d'orientació, i la senyalització gorgs i molins a la riera de Margançol. 
 
L'objectiu general és consolidar un turisme estable al voltant del Patrimoni Cultural del Berguedà. També es vol crear i garantir la qualitat dels recursos i la disponibilitat d'infraestructures i generar fluxos permanents i continuats de visitants consumidors de turisme cultural durant tot l'any.

 

Participació