Comença la prohibició d'encendre foc

La restricció s'allarga fins el proper 15 d'octubre

J.P./EP
15 de març del 2015
Incendi originat per una calçotada sense autorització a Marganell
Incendi originat per una calçotada sense autorització a Marganell | DAAM-CAR
La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha informat que a partir d'aquest diumenge fins al 15 d'octubre no es pot encendre foc en terreny forestal, ha informat aquest divendres el departament de Josep Maria Pelegrí.

La norma regula que als terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda, forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa de la Conselleria d'Agricultura.

Tampoc es poden fer focs d'esbarjo i altres relacionats amb l'apicultura; dins de les àrees recreatives i d'acampada i en les parcel·les de les urbanitzacions es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataguspires.

També queda prohibit llançar objectes encesos; tirar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol tipus que puguin provocar un foc; llançar coets, focs d'artifici i altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.