Economia

El Berguedà inicia un estudi per conèixer com ha de ser la formació dels futurs treballadors

Lluís Vall ha defensat "la necessitat d'escoltar les empreses de tota la comarca" per desenvolupar "millores formatives al territori"

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 8 d'octubre de 2019 a les 11:12 |
Lluís Vall, Joan Boix i Josep Francí en la presentació de l'inici de l'estudi a la Cambra de Comerç. | Pilar Màrquez Ambròs
El Berguedà inicia aquest octubre un estudi per conèixer les seves necessitats formatives i d'ocupació, a través de 150 enquestes a les empreses, 20 entrevistes amb profunditat, 4 grups focals i l'elaboració d'un mapa formatiu, que ha de permetre a la comarca dissenyar una metodologia i una estratègia de formació de futur. La iniciativa s'ha presentat aquest dimarts a la seu de la Cambra de Comerç de Barcelona amb el president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, el president de la Cambra de Comerç al Berguedà, Joan Boix, i el director de Territori i Qualificació Professional de la Cambra de Comerç, Josep Francí. 

L'estudi vol acabar coneixent com han de ser els professionals del futur al Berguedà. En aquest sentit, Lluís Vall  ha destacat la col·laboració conjunta entre l'Agència del Berguedà i la Cambra de Comerç i ha defensat "la necessitat d'escoltar les empreses de tota la comarca" per desenvolupar "millores formatives al territori". Tot plegat ha de permetre esablir "els nous objectius de comarca" i elaborar "una diagnosi del que ja tenim i ens funciona, i detectar el talent que ja tenim per retenir-lo". L'anàlisi complet es coneixerà a final d'any. 


La primera fase de l'estudi serà realitzar un primer anàlisi a partir de la realització de 150 enquestes a empreses del sector industrial i de serveis. La segona fase serà l'elaboració del mapa d'oferta formativa professional del Berguedà, amb 10 entrevistes en profunditat a experts del territori. Finalment, es definiran itineraris formatius que impartiran les administracions i les entitats com l’Agència de Desenvolupament, la Cambra de Comerç i l’Associació Comarcal d’Empresaris (ACEB).

El propòsit és treballar per a una bona oferta formativa i una indústria i teixit empresarials de futur. El president de la Cambra, Joan Boix, i el director de Territori i Qualificació Professional de la Cambra, Josep Francí, han indicat que és important conèixer els requisits formatius dels diferents llocs de treball de les empreses industrials i de serveis del Berguedà per oferir "noves formacions" o "adaptar les formacions existents al territori i adequar-les a les necessitats reals del Berguedà a 15 anys vista". 

 

L'estudi, que s'ha anunciat avui, vol acabar coneixent com han de ser els professionals del futur al Berguedà Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

 

Participació