El berguedà Ivan Camps aconsegueix la tercera posició a l'Ultra Pirineu

Jan Margarit i Ainhoa Sanz guanyen la primera edició de l'Sky Pirineu

Sergi Garcia
07 d'octubre del 2019
Actualitzat el 08 d'octubre a les 9:18h
L'edició 2019 de la Salomon Ultra Pirineu presentava moltes novetats on destacava el naixement de la Sky Pirineu, una cursa de 36 quilòmetres i 2600 metres de desnivell positiu que pertany als circuits internacionals de les Golden Trail National Series i la Copa del Món d'Sky Running. A més, la prova es va poder veure en directe per TV3, on la cadena catalana va apostar per una ambiciosa retransmissió amb càmeres mòbils, fixes i un helicòpter.

El matadeperenc Jan Margarit es va imposar amb un temps de 3 hores i 17 minuts per davant del noruec Stian Angermund i el català Oriol Cardona. La cursa va presentar una emocionant batalla on també va ser-hi present el japonès Ruy Ueda.

Després d'una pujada molt ràpida al Niu de l'Àliga, en la segona part,  Ueda va despenjar-se del grup davanter que va baixar fins a la meta a un ritme frenètic. Això va beneficiar especialment a Cardona, que amb aquest resultat manté el lideratge a la Copa del Món abans de la gran final que es celebrarà el pròxim dia 19 a Limone (Itàlia)

En la classificació femenina la basca Ainhoa Sanz va dominat la cursa de principi a fi en una cursa molt sòlida. Seguida d'aprop per la britànica Holly Page que va entrar a meta només dos minuts després que la corredora d'Urretxu. Tancant el podi va arribar la catalana Gisela Carrión que va protagonitzar un bonic duel amb Emilie Fosberg durant tota la cursa. Finalment Carrión va entrar per davant de la sueca, separades únicament per 50 segons.

Podi femení de l'Sky Pirineu 2019 Foto: Skyrunning World Series

A part de l'Sky Pirineu, l'edició d'enguany ha presentat espectacle en totes les distàncies i serà recordada sobretot per trencar tots els rècords de participació.

Ultra Pirineu: Dimitry Mityaev es treu l'espineta

Podi masculí de l'Ultra Pirineu 2019 Foto: Salomon Ultra Pirineu

Després d'acabar segon el 2017 i de retirar-se el 2018, el Dimitry Mityaev ha guanyat per fi la prova reina de la Salomon Ultra Pirineu. El rus va fer una cursa de menys a més, remuntant posicions des de darrere i entrant a meta en 10 hores i 22 minuts per davant de Remigio Huaman i el berguedà Ivan Camps.

En categoria femenina la cursa va ser totalment diferent, amb domini de Mònica Pons des del principi en la seva estrena a la distància. Un temps de 12 hores i 31 minuts li van donar la victòria per davant Mimmi Kotka i Montse Martínez.

Trail Pirineu: una altra estrena amb èxit

La Trail Pirineu ha estat una de les novetats d'aquest 2019 on aumentava 11 km el seu recorregut. Els corredors sortien dissabte a les 6 del matí de Bellver de Cerdanya amb 56 quilòmetres i 2800 metres de desnivell positiu per davant.

La victòria s'aquesta primera edició ha estat per André Rodriguez. Al podi l'han acompanyat David Dàvila i Tòfol Castanyer.

En categoria femenina Ohiana Kortazar ha dominat la cursa de manera contundent. Tot i perdre's al quilòmetre 11 per problemes amb el seu frontal, ha entrat a meta a quasi mitja hora de Kerstin Engelmann. El podi l'ha completat Sandra Castellanes.

Mitja Pirineu: els més ràpids volen a Bellver

En la seva segona edició, la Mitja Pirineu es consolida com una prova pels corredors més ràpids així com els que s'inicien en aquest esport. Nico Molina, Jonhatan Romero i Lleïr Moreno van completar el podi masculí mentre que en la classificació femenina va ser per Marta Pèrez, Carmen Montejo i Laura Lozano.

Nit Pirineu: una cursa agònica

La Nit Pirineu es va celebrar un any més el vespre de divendres com a pròleg de les curses del cap de setmana. Un ajustat sprint entre Marc Pinsach i Albert Pèrez va decidir el guanyador. Per pocs metres Pinsach va emportar-se la victòria i el rècord de la prova en 37 minuts i 36 segons. El podi el va completar Fleury Roux

En categoria femenina el final no va ser tan ajustat. Alba Xandri va aconseguir la victòria en 47 minuts i 3 segons. La catalana va arribar a tres minuts de Beatriz Sànchez i a cinc d'Ane Iturria.

La Salomon Ultra Pirineu tanca la seva onzena edició amb rècord de participants i amb la primera retransmissió de la seva història. Un èxit total per la cursa més important en l'àmbit català i estatal, que demostra que té corda per molts anys.

Sortida de l'Ultra Pirineu 2019 Foto: Salomon Ultra Pirineu