El concurs de tapes de la Berga Bolet reparteix més de 13.000 tastos

Dinou restaurants han participat en un certamen que ha omplert a vessar el carrer Major; la Cabana s'ha endut el primer premi i els Roures, el segon

07 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:29h
El concurs de tapes de la Berga Bolet ha omplert a vessar el Carrer Major.
El concurs de tapes de la Berga Bolet ha omplert a vessar el Carrer Major. | Pilar Màrquez Ambròs
El Carrer Major de Berga ha repartit enguany més de 13.000 tastos en una de les cites més esperades de la Berga Bolet, el concurs de tapes, que ha comptat amb la participació de dinou restaurants i establiments de restauració i pastisseria de la ciutat. El bullici, la gastronomia i la música han estat protagonistes d'una edició més de la proposta que ha ofert diversos tipus de tapes amb bolets, dolces i salades, i la possibilitat de combinar-ho amb bon vi o cava tot passant una estona entretinguda en un dels eixos comercials de la ciutat. 

El restaurant guanyador de la sisena edició de la proposta ha estat la Cabana de Berga amb la seva espatlla de xai cuita a 68 graus i farcida de rovelló; i el segon premi ha anat a parar als Roures pel seu tiramisú de ceps.  

Les tapes i la música en directe han omplert els carrers i places del centre de Berga en el que també ha estat la cloenda d'una jornada farcida de propostes lúdiques, culturals i gastronòmiques a la ciutat. La Berga Bolet fa un pas endavant aquest 2019 i allargarà el programa d'activitats durant tot el mes d'octubre. La festa reivindica la ciutat com a capital del bolet i reparteix les propostes per tots els seus eixos comercials. Compta amb tallers divulgatius, i artístics, showcooking, jornades micològiques, boscos de bolets al centre de Berga, més gastronomia, un mercat de tardor amb bolet fresc, boscos artístics, i un sopar solidari dissabte 26 d'octubre per col·laborar amb el projecte Tot és Possible.
 
Els berguedans omplen ben poques vegades el carrer Major com ho fan per la Berga Bolet. El fenomen del concurs de tapes, que es poden comprar al preu de 2 euros, s'ha convertit en una cita imprescindible del mes d'octubre. Milers de tapes, una vintena restauradors i propostes culinàries d'allò més variades al voltant del món del bolet, converteixen cada primer dissabte d'octubre l'eix comercial del centre històric en un formiguer de persones. L'activitat ha tornat a resultar tot un èxit pels comerciants. Les 8 del vespre ha estat l'hora d'arrencada d'una nit de tapes, música i cues de gent al carrer Major, amb famílies, parelles i grups d'amics de totes les edats. 

Els qui s'han endinsat entre la gentada del carrer Major dissabte al vespre han pogut tastar el mousse de xocolata de Dolceria Pujol; les mandonguilles d'ous de reig de Llibreria Huch; la musselina de xocolata amb bolet de Dolceria Alberich; l'arròs de bolets del Corpus; el tiramisú de ceps del Restaurant Els Roures; l'arròs amb selecció de bolets del restaurant Sant Marc; les mandonguilles amb salsa de bolets de Cal Toran; els ceps amb pernil i regat de tòfona del Forn Intramuralla; o l'enganya-ull del restaurant la Forkilla.

Però també el dolç i salat de boletus i sèsam de la pizzeria La Notta; el bacallà amb gírgola de Congelats i Peix Fresc Cal Simón; la croqueta de ceps amb barretina del Frankfurt Sant Guim; els daus de vedella del Berguedà amb bolets del restaurant Cal Travé; la brasa de bolets amb choucroute i sala a la mostassa de Frankfurt Munich; l'arròs amb bolets i tastet de Cal Negre, l'esfera nitro de ceps amb pols de gamba vermella del restaurant Glaç; el brioix shaawarma amb maionesa de Ceps del restaurant Terra; A "peu" pel bosc del restaurant Sol i Cel; i l'espatlla de xai cuita farcida de rovelló del restaurant la Cabana. 
 

Un any més, s'han ofert tapes de primer plat, de segon i de postres. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Reeixit concurs de tapes a la Berga Bolet 2019. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

L'eix comercial del centre història s'ha omplert de gom a gom. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

La música en directe ha acompanyat l'activitat. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Un dels plats del concurs de tapes de la Berga Bolet. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a