El Berguedà frega la plena ocupació aquest cap de setmana per la coincidència d'Horrorland amb la cursa Ultra Pirineu

Alguns hotelers tenen totes les places plenes des de fa més d'un any

Redacció
04 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:28h
Mortimer, la mascota d'Horrorland (arxiu).
Mortimer, la mascota d'Horrorland (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
En tan sols 15 quilòmetres de distància, a l'Alt Berguedà, aquest cap de setmana coincideixen dos esdeveniments multitudinaris, d'una banda, l'Horrorland, el parc del terror de Cercs, i de l'altra, l'Ultraprineu, amb més de 4.000 corredors d'arreu del món. Això fa que trobar allotjament al Berguedà per aquest cap de setmana sigui gairebé impossible, ja que el territori frega la plena ocupació.

És el cas de l'hotel ca l'Amagat, a Bagà, que ja fa un any que té totes les habitacions plenes. La seva mestressa, Teresa Balderich, ha explicat que el seu negoci adapta els horaris i els àpats als corredors. Per exemple, aquest dissabte, l'esmorzar se servirà a partir de les quatre del matí.

Horrorland i Ultra Pirineu, dos esdeveniments multitudinaris en un mateix cap de setmana al Berguedà. Tot i que tots dos atreuen perfils de gent molt diferents, ambdues iniciatives ajuden a dinamitzar la comarca en una temporada que, enguany, està sent més fluixa del normal per la falta de bolets.

La festa del trail al Parc Natural del Cadí Moixeró

L'Ultra Pirineu atreu més de 4.000 corredors de fins a 50 països diferents. Amb un impacte econòmic de 4,4 MEUR a la Cerdanya i al Berguedà, els dos territoris per on passa la cursa, la Ultra Pirineu s'ha convertit en el primer esdeveniment d'aquestes característiques del sud d'Europa.

Ultra Pirineu, Sky Pirineu, Trail Pirineu, Mitja Pirineu, Nit Pirineu i Pirineu XS. Fins a sis proves formen el cartell de l'onzena edició de la Salomon Ultra Pirineu. El cap de setmana, però, també tindrà altres activitats pensades tant pels corredors com pel públic que s’acosti a viure aquesta festa del trail. Durant la tarda de divendres, la plaça Catalunya de Bagà es convertirà en el principal focus d’atenció amb diferents concerts musicals entre les 5 i les 10 del vespre, així com la presentació de la Salomon Ultra Pirineu 2019 amb presència d'atletes d'elit que se celebrarà entre les 6 i les 8 de la tarda. Stian Angermund, Oriol Cardona, Mimmi Kotka, Miguel Heras, Holly Page, Jordi Gamito, Dmitry Mityaev, Ruy Ueda, Gisela Carrión o Eli Gordón són alguns dels corredors i corredores que prendran la sortida.

A més, divendres, dissabte i diumenge, els aficionats a les curses de muntanya podran acostar-se a gaudir de l’espectacle de cadascuna de les proves en diferents punts del recorregut. Al web de la cursa es poden consultar les taules amb tota la informació sobre els temps de pas previstos de cada prova i els pàrquings habilitats. 

Segona temporada d'horror als peus de la tèrmica

Aquest divendres 4 d'octubre a les 7, Horrorland donarà el tret de sortida a 18 dies de terror, adrenalina i diversió. El parc ubicat a Cercs oferirà un total d'11 atraccions, 8 d'elles 100% noves. L'oferta de la nova temporada es complementa amb més animació de carrer, nous espectacles i una ampliació dels punts de restauració. El parc del terror de Cercs engega temporada amb una plantilla de 170 treballadors, un 25% més que l'any passat.

Un dels fundadors del parc, David Moreno, ha avançat algunes de les novetats com, per exemple, una atracció on els visitants aniran immobilitzats en una llitera i "els hi aniran passant coses".
 
 
Horrorland vol seguir sent un referent en el món el terror i per això ha preparat una temporada amb novetats exclusives i 8 atraccions úniques. 2 Haunted House (casa del terror), 4 Express Escape Room, 1 Shooting Range (camp de tir) i una nova Extrem House (casa de terror extrem).
 
D’una banda, destaca l’atracció Zombie Killer -Shooting Range- (camp de tir), en què els visitants hauran de disparar a Zombies i altres elements amagats en diferents escenaris; una experiència amb zones cobertes i descobertes carregada d’efectes especials que permetrà als participants afinar la seva punteria. D'altra banda, hi ha la casa del bosque, una nova Haunted House amb una temàtica molt més clàssica que recrearà una casa encantada plena de fantasmes, esperits i efectes paranormals. Survival Maze serà un Battle Royale, és a dir, un videojoc en primera persona en què els participants hauran de sobreviure en un laberint amb els pitjors assassins.