El Parlament acorda senyalitzar el perill de la C-26 pels camions

L'alcalde de Borredà considera “insuficient” aquesta mesura i demana que es prohibeixi el pas de vehicles pesants

Redacció
13 de març del 2015
Actualitzat a la 13:41h
Accident d'un camió a la carretera de les Llosses l'any 2011.
Accident d'un camió a la carretera de les Llosses l'any 2011. | Arnau Urgell

Accident d'un camió a la carretera C-26 l'any 2011. Foto: Arnau Urgell


El Parlament de Catalunya ha acordat començar a impulsar els estudis i projectes de condicionament de la carretera C-26 entre Berga i Ripoll, entre els quals una millor senyalització, per evitar el perill que comporta el pas de camions de gran tonatge per aquesta via. En aquest sentit, ho han presentat a la Comissió de Territori i Sostenibilitat els diputats del Berguedà i del Ripollès, Montserrat Ribera i Xavier Cima, que han destacat la necessitat d'una senyalització adequada als accessos de la via de les dues capitals de comarca. 

Segons han manifestat, “es tracta d'un traçat complicat” que comporta “problemes de circulació pel trànsit”, especialment quan hi passen vehicles pesants i d'una llargada superior als 12 metres. En aquests casos, i com que la carretera té trams molt estrets, els camions queden encallats sense possibilitat de tirar endavant o endarrere.

Per a solucionar aquesta situació, els diputats han proposat senyalitzar aquest perill i impulsar “estudis i projectes de condicionament” de la carretera, consensuats amb els ajuntaments, la Diputació de Barcelona i la Generalitat. “Si és una proposta que ha de comportar millores per al territori, s'ha de consensuar amb el territori”, han defensat. Ribera i Cima també han afirmat que el projecte constructiu per millorar el tram entre Cercs i Borredà ja està en redacció, mentre que els dels trams de la variant de Vilada, i el de Borredà fins a Ripoll, encara estan en fase informativa. 

Mesura insuficient

Per a l'alcalde de Borredà, Joan Roma, la mesura és “totalment insuficient”, ja que cada setmana hi ha incidents a la carretera i és “necessari i urgent” una mesura “clara i concreta” de prohibició del pas de vehicles de gran tonatge. Segons ha destacat, a més, no fa falta cap estudi que constati els problemes de trànsit i la necessitat de posar-hi remei ja que, això, “no deixa de voler dir perdre temps”.

En aquest sentit, el batlle socialista ha assegurat que continuarà insistint a través del PSC perquè “s'arribi més lluny” i s'acordin, "immediatament", mesures de prohibició concretes.