L'ICS expedienta un metge berguedà

El metge del Berguedà i cinc més del Bages i l'Anoia estat expedientats per motius disciplinaris o de mala praxi

Aida Morales
13 de març del 2015
Actualitzat a les 21:11h
La Clínica Universitària ha completat gairebé 1200 revisions a escolars.
La Clínica Universitària ha completat gairebé 1200 revisions a escolars. | FUB
L'Institut Català de la Salut (ICS) ha expedientat darrerament sis metges més de la Catalunya Central, que se sumen als tres casos que van veure la llum fa unes setmanes als municipis bagencs de Balsareny, Monistrol de Montserrat i Castellbell. En el cas dels nous expedients, es tracta de metges del Bages, de l'Anoia i un del Berguedà que, com a tret diferencial, no han estat expedientats per fer ús de les instal·lacions del CAP per atendre consultes mútues sectorials, sinó per motius disciplinaris o de mala praxi. 

Així ho ha confirmat a NacióBerguedà el sindicat Metges de Catalunya que, per la seva banda, també ha volgut condemnar la “caça de bruixes” que considera que l'ICS està portant a terme entre els professionals del sector. En aquest punt, l'ens sindical ha demanat la destitució del cap de recursos humans de l'Institut a la Catalunya Central, Ferran Fanlo, i ha assegurat que, darrere d'aquests expedients hi ha “la voluntat d'emprendre represàlies” contra els metges que s'han mostrat contraris a aplicar mesures d'ajust econòmic “que poden perjudicar l'atenció als pacients”. 

Per la seva part, l'ICS ha manifestat que aquests expedients administratius “formen part de la gestió interna” de l'organització que, en el conjunt del territori, supera els 1.400 professionals. A aquest diari, fonts de l'Institut Català de la Salut també han defensat que els nous expedients, entre els quals el del Berguedà, formen part de la “normalitat de qualsevol institució pública”. 

El el cas del metge de la comarca, ni el sindicat ni l'ICS han volgut desvetllar la seva identitat ni el municipi on exerceix, ja que això, segons han remarcat, podria envair el principi de presumpció d'innocència.