Directives del Berguedà sumen forces per donar visibilitat a la dona en el món empresarial i econòmic

La iniciativa ACEBsuma busca crear un espai on fomentar les trobades entre empresàries i emprenedores de la comarca i trencar els estereotips

02 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:32h
Un grup de quinze dones directives i empresàries impulsen la nova comissió.
Un grup de quinze dones directives i empresàries impulsen la nova comissió. | Cedida/ACEB
El col·lectiu d'empresàries i directives del Berguedà ha creat ACEBsuma, una comissió per posar en valor el paper de la dona en el món empresarial i econòmic, posicionar-la i dotar-la de les eines necessàries per créixer professionalment. La iniciativa, que neix a l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB), s'ha presentat aquest dimecres al migdia als mitjans de comunicació i dijous que ve, 10 d'octubre, ho farà en un acte obert al públic al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà. 

La portaveu de la iniciativa, Judit Vinyes, ha explicat que els objectius de la nova comissió són promoure una xarxa de relacions que permeti "una ajuda mútua entre empresàries i directives", tant a nivell de contactes com de relacions comercials o experiències; i crear "un espai on fomentar trobades entre emprenedores", així com "trencar els estereotips de les dones, i també homes empresaris".

El president de l'ACEB, Josep Maria Serarols, ha destacat que la nova junta de l'associació és paritària, encara que en cap cas va ser quelcom buscat expressament. "Hem format el millor grup possible, comptant amb les persones idònies". Diverses dones de la junta s'han afegit personalment a la iniciativa. 

Un dels propòsits d'ACEBsuma serà organitzar tres o quatre accions durant l'any a favor de promocionar i donar visibilitat al talent empresarial femení de la comarcal. Així, l'acte al monestir de Sant Llorenç serà una ocasió per començar a treballar en aquest sentit. 

Acte de presentació al monestir de Sant Llorenç
 
La presentació de la comissió ACEBsuma al monestir de Sant Llorenç es farà dijous 10 d'octubre a les 7 de la tarda, amb entrada gratuïta i oberta a tothom qui hi vulgui assistir. La cita comptarà amb la ponència de Meritxell Bautista, cofundadora de Fibracat, que parlarà sobre l'empoderament femení en el món empresarial; i Mònica Roca, vicepresidenta  de la Cambra de Comerç de Barcelona. Seguidament, hi haurà un tast de productes de proximitat i música del grup Aquell Parell. 
 

Neix ACEBsuma per posar en valor el paper de la dona en el món empresarial i econòmic. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a