VÍDEO Antídot presenta «Alçats», una cançó d'homenatge a l'1-O amb col·laboració de Jordi Cuixart

Més de 200 persones s'han congregat a la plaça de Sant Pere de Berga per reivindicar el mandat democràtic sorgit del referèndum independentista de fa dos anys

01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 21:42h
Assistents a la concentració pel segon aniversari de l'1-O on s'ha presentat la nova cançó d'Antídot.
Assistents a la concentració pel segon aniversari de l'1-O on s'ha presentat la nova cançó d'Antídot. | Pilar Màrquez Ambròs
"Alçats" és una nova cançó composada pel grup berguedà Antídot que surt a la llum dos anys després del Primer d'Octubre del 2017. El grup d'ska, format per Pere Fernández, Guillem Borralleras, Xavi Ribera, Miquel Escànez, Martí Marginet, Jordi Aranda, Joan Benavides, Jordi Barnola, Guillem Cardona i Marc López, l'ha presentada aquest dimarts durant l'acte de commemoració de l'1-O que la territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Berga i Òmnium Berguedà han organitzat a la plaça de Sant Pere. L'acte ha aplegat més de 200 persones. 
 
"Fa una temporada vam decidir fer una cançó que parlés del que vam viure l'1 d'octubre, de la vivència de cadascú, de tot el que va significar per a nosatres", ha explicat Guillem Borralleras. El grup ha agraït la col·laboració d'Òmnium Cultural ja que la cançó introdueix la veu de Jordi Cuixart en un dels seus passatges per defensar que "sense lluita, no hi ha conquesta" i que la causa de Catalunya "és la llibertat". Al principi de l"acte s'han repartit còpies de la cançó als assistents per tal que poguessin cantar-la.
 

Membres dels Antídot en el moment de presentar la nova cançó. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Els joves berguedans van fer arribar la lletra a Jordi Cuixart, a través d'Òmnium Cultural, per tal que els donés permís per utilitzar la seva veu. "Ens va dir que li agradava, que ens donava suport per tirar-ho endavant. No sabem fins a quin punt ha pogut escoltar la música, però n'està al corrent", han assegurat els Antídot. La cançó, que vol ser un himne que recordi l'1-O i el convenciment que el país és capaç de tornar a plantar cara, es pot escoltar a Youtube i aviat també estarà disponible a Spotify i al web del grup. 

Els Antídot escalfen motors, a més, per un any "molt especial". Aquest 2019 volen treure més d'un nou tema "per celebrar que fa molts anys que toquem junts".




La mobilització berguedana ha congregat al centre neuràlgic de la ciutat més de 200 persones. Un dels membres de l'ANC Berga, Maria Rosa Perarnau, ha estat aquesta tarda l'encarregada de llegir el manifest de les entitats sobiranistes. "Fins on volen arribar el Parlament i el Govern? Volem una independència real", ha llegit per exigir que s'avanci en la via unilateral. I és que, "en comptes de diàleg", ha recordat, la resposta de l'estat espanyol ha estat la "presó". Poc després, ha llençat un advertiment contra aquells que puguin tenir la temptació de "canviar el sentit" de l'1-O. "El que exigim és aquell mandat, no pas cap altre", ha dit. Per acabar, les entitats han llegit una carta de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, escrita des de la presó, en defensa del mandat del referèndum de fa dos anys. 
 

Lectura del manifest de l'ANC a Berga coincidint amb el segon aniversari de l'1-O. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Manifestants a la plaça de Sant Pere aquest vespre. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a