Ginkgo celebra 10 anys en un acte ple d'emocions i de reconeixement

Més de 200 persones han assistit aquest dissabte a l'acte d'aniversari al Pavelló de Suècia

30 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:37h
Foto de grup en la celebració de l'aniversari de Ginkgo.
Foto de grup en la celebració de l'aniversari de Ginkgo. | I.G.M.
Més de 200 persones han assistit aquest dissabte a l'acte d'aniversari de Ginkgo, l'Associació de Persones Afectades de Càncer del Berguedà, que ha bufat les espelmes dels seus 10 anys de vida. L'acte s'ha celebrat al pavelló de Suècia de manera emotiva i ha servit per reconèixer la tasca de les voluntàries de Ginkgo, majoritàriament dones, i dels més de 150 socis de l'entitat. 

Ginkgo té per objectiu continuar recaptant fons per a la investigació oncològica i donant suport als afectats i vol seguir-ho fent, però també desitja que en el futur no sigui necessari perquè el càncer hagi deixat d'existir com el coneixem. "Esperem que d'aquí a 10 anys no torneu, que ho haguem aconseguit", ha desitjat la presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández durant la seva intervenció a l'acte, al pavelló de Suècia. En l'acte, conduït per la periodista Núria Bacardit, hi ha intervingut  el regidor de Drets Socials de Berga, Ivan Sànchez, l'exregidora Maribel Iglesias i, entre altres, el doctor Antoni Gallardo de l'Hospital Sant Bernabé de Berga, facultatiu que coordina la Unitat de Patologia Mamària al centre. 
 

Públic assistent a l'acte, al Pavelló de Suècia. Foto: I.G.M.


El ginkgo biloba és conegut com un dels arbres amb més capacitat de resistència. Exemples extrems de la tenacitat del ginkgo es poden veure a Hiroshima (Japó), on quatre arbres que creixien a 1,5 quilòmetres d'on va caure la bomba atòmica el 1945 van comptar-se entre els pocs supervivents a l'àrea de l'explosió. Mentre que totes les altres plantes i animals van ser destruïts a l'àrea, el ginkgos, tot i que recremats, van sobreviure. Per això, per la resiliència i la capacitat de sobreviure a les adversitats, l'entitat va escollir-lo com a símbol ara farà 10 anys.

Ginkgo va ser també fa una dècada la primera de les associacions berguedanes en ocupar l'Hotel d'Entitats amb l'objectiu de trencar tabús sobre el càncer, havent nascut gairebé per casualitat a través de la unió de diverses afectades. Des de llavors, cada tercer dimecres de mes organitzen, al mateix Hotel d'Entitats, xerrades sobre la salut, el benestar i la imatge de les persones afectades de càncer. Actualment, també tenen com a punt de trobada el seu local, Cal Fàbregas, al centre històric.
 

Actuació durant l'acte d'aniversari de Ginkgo. Foto: I.G.M.


A més a més, han esdevingut una de les entitats més actives de la ciutat. No paren. Per això, ja preparen la segona edició de la cursa i caminada de la dona, que tindrà lloc el 20 d'octubre, i els beneficis de la qual es destinaran a l'Institut Català d'Oncologia, segons han explicat durant la celebració d'aquest dissabte. 

Un dels moments més emotius ha estat quan ha sonat El Cant dels Ocells, en memòria dels que ja no hi són. Per acabar, un crit a no rendir-se amb el Viva la Vida i un agraïment a tots els implicats. 
 

La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, en la seva intervenció. Foto: I.G.M.

 

El regidor Ivan Sànchez durant l'acte. Foto: I.G.M.

Arxivat a