Berga convoca avui a les 7 de la tarda una concentració contra l'ordre de retirada de l'estelada

La junta electoral obliga a l'Ajuntament de Berga i a la resta de consistoris a treure "tots els objectes, pancartes, cartells amb lemes o signes ideològics o partidistes" abans d'avui a les 2 de la tarda

30 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:42h
L'estelada al balcó de l'Ajuntament de Berga.
L'estelada al balcó de l'Ajuntament de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La Plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga convoca per avui dilluns a les 7 de la tarda, a la plaça de Sant Pere, una protesta de rebuig a l'ordre de retirada de l'estelada i en defensa dels drets democràtics i la llibertat d'opinió i d'expressió. 

Tal com va explicar dissabte NacióBerguedà, els representants d'entitats i partits de la ciutat van decidir en una reunió conjunta convocar aquesta concentració com a resposta a l'ordre de la Junta Electoral de Zona (JEZ) de retirar l'estelada i tota la resta de símbols polítics.

La junta electoral obliga a l'Ajuntament de Berga i a la resta de consistoris a treure "tots els objectes, pancartes, cartells amb lemes o signes ideològics o partidistes de qualsevol edifici públic" abans d'avui dilluns a les 2 de la tarda, segons una acta a la que ha tingut accés aquest diari. En cas contrari, la junta adverteix als alcaldes i alcaldesses que "poden incórrer en possibles responsabilitats administratives". També se'ls informa que, si en el termini fixat no es compleixen els requeriments, "s'oficiarà al cos dels Mossos d'Esquadra perquè procedeixin a la retirada dels símbols i cartells amb significació política relativa al procés independentista col·locats als Ajuntaments". 

El requeriment de la junta ha causat una forta sensació de déjà vu a la ciutat. L'alcaldessa Montse Venturós va ser inhabilitada l'octubre de 2018, a finals del passat mandat, per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant els períodes electorals per als comicis del 27 de setembre de 2015 i les generals del 20 de desembre de 2015.

El 4 de novembre de l'any 2016 Montse Venturós va ser el primer càrrec electe de Catalunya detingut pels Mossos d'Esquadra per negar-se dues vegades a declarar davant el jutge com a investigada per no haver retirat la polèmica estelada en aquestes dues cites electorals arran d'una denúncia presentada per Societat Civil Catalana. 
Arxivat a