Berga convocarà per dilluns una protesta de rebuig a l'ordre de retirada de l'estelada

La ciutat manté, de moment, la bandera independentista i la resta de símbols

28 de setembre del 2019
Actualitzat el 29 de setembre a les 0:15h
Reunió de les entitats i partits polítics aquesta tarda.
Reunió de les entitats i partits polítics aquesta tarda. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga convocarà per dilluns una protesta de rebuig a l'ordre de retirada de l'estelada. Així ho han decidit els representants d'entitats i partits de la ciutat que s'han reunit aquesta tarda a la sala de plens de l'ajuntament per consensuar una resposta al requeriment de la Junta Electoral de Zona (JEZ). La ciutat manté, de moment, la bandera independentista i la resta de símbols. 

Tal com ha pogut saber NacióBerguedà, la Junta Electoral de Zona ha ordenat a l'Ajuntament de Berga que retiri l’estelada del consistori i altres símbols partidistes abans de dilluns 30 de setembre a les 2 de la tarda coincidint amb el nou període electoral amb motiu de les eleccions espanyoles del 10-N. 

A la reunió d'aquesta tarda convocada per la Plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga hi ha assistit l'alcaldessa de Berga Montse Venturós i els regidors de govern Aleix Serra i Marià Miró (CUP). També hi han anat representants de la resta de partits sobiranistes del plenari, Jordi Sabata i Vicenç Vegas (Junts per Berga) i Ramon Camps i Dolors Tous (ERC) i, entre altres, membres d'entitats com l'ANC, el CDR Berga o Òmnium Cultural. 

El requeriment de la junta ha causat una forta sensació de déjà vu a la ciutat. L'alcaldessa Montse Venturós va ser inhabilitada l'octubre de 2018, a finals del passat mandat, per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant els períodes electorals per als comicis del 27 de setembre de 2015 i les generals del 20 de desembre de 2015.

El 4 de novembre de l'any 2016 Montse Venturós va ser el primer càrrec electe de Catalunya detingut pels Mossos d'Esquadra per negar-se dues vegades a declarar davant el jutge com a investigada per no haver retirat la polèmica estelada en aquestes dues cites electorals arran d'una denúncia presentada per Societat Civil Catalana. 
 

Un moment de la reunió dels partits polítics i entitats. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

L'estelada de l'Ajuntament de Berga aquest dissabte. Foto: Pilar Màrquez Ambròs