La junta electoral ordena a l’Ajuntament de Berga la retirada de l’estelada

Representants d'entitats i partits de Berga es reuniran aquesta tarda a la sala de plens del consistori per tal de consensuar una resposta

28 de setembre del 2019
Actualitzat el 29 de setembre a les 0:14h
Estelada a l'Ajuntament de Berga (arxiu).
Estelada a l'Ajuntament de Berga (arxiu). | Aida Morales
La Junta Electoral de Zona (JEZ) ha ordenat a l'Ajuntament de Berga que retiri l’estelada del consistori i altres símbols partidistes abans de dilluns 30 de setembre a les 2 de la tarda coincidint amb el nou període electoral amb motiu de les eleccions espanyoles del 10-N.

Segons ha pogut saber NacióBerguedà, el consistori va rebre el requeriment aquest divendres. Per tal de consensuar una resposta, la Plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga ha convocat tots els representants d'entitats i partits de Berga avui dissabte a les 4 de la tarda a la sala de Plens de l'Ajuntament de Berga. 

El requeriment de la junta arriba a Berga amb una forta sensació de déjà vu. L'alcaldessa Montse Venturós va ser inhabilitada l'octubre de 2018, a finals del passat mandat, per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant els períodes electorals per als comicis del 27 de setembre de 2015 i les generals del 20 de desembre de 2015. El 4 de novembre de l'any 2016 Montse Venturós va ser el primer càrrec electe de Catalunya detingut pels Mossos d'Esquadra per negar-se dues vegades a declarar davant el jutge com a investigada per no haver retirat la polèmica estelada en aquestes dues cites electorals arran d'una denúncia presenta per Societat Civil Catalana. 

Així mateix, la primavera passada els Mossos d'Esquadra van retirar l'estelada i els símbols de la façana de l'Ajuntament de Berga coincidint amb la campanya electoral de les eleccions espanyoles del 28-A. Llavors, la inhabilitació de l'alcaldessa ja havia finalitzat, però aquesta no podia exercir legalment les seves funcions sense que fos revalidada a les urnes del 26-M, quelcom que la CUP va aconseguir amb un triomf contundent a Berga i més de 3.000 vots, fregant la majoria absoluta i passant de 6 a 8 regidors. 
Arxivat a