Mor Ramon Anglerill, rector de Gósol que va inspirar el «Mossèn Tronxo» de Ballarín

L'enterrament serà dilluns dia 30 de setembre a les 12 del migdia a l'església parroquial de Gósol

28 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:13h
El rector de Gósol, mossèn Ramon Anglerill (arxiu).
El rector de Gósol, mossèn Ramon Anglerill (arxiu). | ACN
Ha mort mossèn Ramon Anglerill als 81 anys, rector de Gósol que va inspirar el personatge de Mossèn Tronxo a Josep Maria Ballarín (1920-2016). Anglerill va patir un ictus que no ha pogut superar. Exercia com a rector de la parròquia de Gósol des del 1970 on era un mossèn molt estimat. Va néixer a la casa de Ferreres d'Olvan l'any 1938.

L'any 2012 Gósol va dedicar-li un homenatge per commemorar els seus anys com a sacerdot i el fort lligam que sempre l'havia unit a aquest poble de l'alt Berguedà. L'enterrament serà dilluns dia 30 de setembre a les 12 del migdia a l'església parroquial de Gósol. La sala de vetlla, a la Funerària Ferran de Berga, estarà oberta aquest diumenge de 10 del matí a 1 del migdia i de 4 de la tarda a 7 del vespre. 

La novel·la Mossèn Tronxo de Ballarín relata la vida d’un capellà de poble, des de l'època d'aprenentatge fins a la vida diària. És un homenatge al capellà de poble, de rostoll, inspirada en Anglerill. Distanciat de les teològiques i les clericalles, com el mateix llibre descriu, l'obra parla del rector de pagès, que viu el dia a dia entre la gent, lluny de sermons i prop de la natura i de la vida quotidiana.