VÍDEO i FOTOS Unes 250 persones surten al carrer a Berga per protestar contra l’empresonament dels CDRs

S'ha fet una crida a la mobilització permanent i contra el processisme polític

27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 22:19h
Protesta a Berga per l'empresonament dels CDRs.
Protesta a Berga per l'empresonament dels CDRs. | Pilar Màrquez Ambròs
Unes 250 persones han sortit al carrer a Berga per protestar contra l'empresonament dels set CDRs detinguts i demanar-ne la llibertat. Després de les concentracions d'ahir, que es van convocar amb poc temps de marge, quan va saber-se que el jutge havia decidit enviar a la presó els set independentistes, el CDR Berga i l'esquerra independentista ha tornat a convocar una mobilització per aquest divendres per fer sentir alt i clar la veu dels berguedans contra aquesta situació. "La decisió del jutge d'enviar a les set companyes del CDR a Soto de Real és plena d'intencions contra l'autoorganització popular, té com a objectiu atemorir i desmobilitzar, per por a una resposta contundent i organitzada al carrer", han denunciat en un manifest.

"Coneixen perfectament els precedents d'aquest poble, com el 20 de setembre de 2017 quan milers de persones van impedir l'entrada de les forces d'ocupació a la seu de la CUP i van omplir els carrers per les detencions en diverses conselleries, com quan l'1-O milers de persones van desobeir i van ocupar els col·legis posant la cara per defensar el referèndum o quan vam aturar el país el 3 d'octubre i el 8 de novembre", han recordat.

"Tenen por que ens empoderem i siguem conscients del poder que tenim juntes i organitzades, per això la resposta davant la repressió no potser cap altra que la mobilització constant i permanent", han dit.

En el manifest s'ha clamat contra "la repressió de l'Estat" en diverses formes. També s'ha denunciat "la criminalització que alguns sectors del processisme i la burgesia catalana han exercit contra el CDR i l'independentisme combatiu". "Estem fartes de la retòrica i les paraules buides de contingut del govern autonomista, ells són els culpables de la detenció a les dues companyes d'Arran que van plantar cara als feixites de Vox i de la persecussió dels mossos contra la dissidència i la protesta política", han assegurat. "Carrer, carrer i carrer!", ha reclamat el text als assistents. 
 

Mobilització de rebuig a la plaça de Sant Pere. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
Unes 250 persones s'han concentrat aquest vespre a la plaça de Sant Pere. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

Protesta a Berga per l'empresonament dels CDRs. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a