Una cinquantena de joves recullen brossa als carrers de Berga per protestar per la crisi climàtica

El moviment social i mediambiental impulsat per Greta Thunberg, Fridays for Future reclama emprendre accions i legislacions ambientals per tenir cura del medi natural

27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:29h
El grup berguedà de 'Fridays for Future' davant l'Ajuntament de Berga.
El grup berguedà de 'Fridays for Future' davant l'Ajuntament de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Una cinquantena de joves berguedans del moviment estudiantil Fridays for Future (Divendres pel Futur) ha recollit brossa pels carrers de Berga durant la jornada d'avui per protestar per la crisi climàtica. La portaveu del grup, Júlia Hermosilla, ha explicat a NacióBerguedà que inicialment preveien només sumar-se a la manifestació de Barcelona "però hem pensat que seria interessant d'anar a buscar la brossa que hi havia, perquè realment n'hi ha molta, sobretot hem vist que hi ha moltes burilles tirades a terra". "L'altre dia a l'institut en vam recollir com 637", ha lamentat Hermosilla. 

Els joves s'han dividit en dos grups per anar a recollir brossa tant al Parc del Lledó com a la zona del Tossalet durant més de dues hores. El resultat ha estat un bon gruix de bosses plenes d'embolcalls, papers, burilles, llaunes i altres deixalles que eren tirades al carrer. Els  nois i noies, amb edats d'entre 15, 16 i 17 anys, han portat totes aquestes bosses a la plaça de Sant Pere i les han deixat davant l'Ajuntament de Berga per tal de conscienciar la ciutat i els seus polítics. "Perquè vegin que el problema és greu, fins i tot, nosaltres no ens ho esperàvem", ha afirmat Júlia Hermosilla. 

Els joves berguedans de Fridays for Futur, que han llegit també un manifest davant del consistori, han fet una crida als dirigents polítics que cal treballar per lluitar contra l'escalfament global i contra el deteriorament del planeta. Per aconseguir-ho, reclamen un gir en la forma de producció i de consum actual. 

El moviment social i mediambiental impulsat per Greta Thunberg, Fridays for Future reclama emprendre accions i legislacions ambientals per tenir cura del medi natural, de l’ecosistema que ens envolta i combatre així l’actual situació d’emergència climàtica que ens afecta. Els joves han sortit avui al carrer a tot el món, també a les diferents poblacions de Catalunya, per acabar amb la crisi climàtica que viu el nostre planeta. 
 

Bosses de brossa recollida per Fridays for Future. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

El jovent ha deixat les bosses davant de l'ajuntament per conscienciar la població. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a