Camins

L'Ajuntament de Berga reobre la drecera de Queralt

L'Ajuntament de Berga té previst durant els propers mesos fer accions de sanejament en aquesta zona i en el camí de ronda per minimitzar els riscs de caigudes de blocs

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 27 de setembre de 2019 a les 18:45 |
Drecera de Queralt. | Aj.Berga
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La drecera de Queralt es reobrirà aquest cap de setmana després que des de finals de juliol es tanqués al pas de persones com a conseqüència dels despreniments de blocs que hi va haver i que van afectar el camí. El regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, explica en un comunicat que aquesta recorregut s'ha mantingut tancat per prevenció fins que no han arribat els informes a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, "uns informes que detallen la situació del vessant i els riscos associats i que recomanen una sèrie d’actuacions, la primera de les quals consisteix a advertir les persones que hi passen del perill de despreniments que hi ha". 

Forestal Catalana s'ha encarregat de fer les primeres actuacions d'arranjament del tram de camí malmès i de fixar els cartells que indiquen del risc de despreniments. El regidor subratlla, en la nota, que "atès el risc que existeix en aquest espai, cal evitar al màxim realitzar aturades en els trams on s'han produït els despreniments i es recomana que no s'utilitzin les vies d'escalada de la zona fins que no s'hagin fet els treballs de sanejament recomanats des de l'ICGC". 


L'Ajuntament de Berga té previst durant els propers mesos fer accions de sanejament en aquesta zona i en el camí de ronda per minimitzar els riscs de caigudes de blocs. També, i durant aquesta legislatura, es preveu arreglar alguns dels camins de Queralt dels quals es disposa ja de projecte.

 

Participació