La Fira del Bolet de la Pobla de Lillet recupera el concurs de boletaires

Les cistelles de més pes tindran premis valorats en 100, 50 i 30 euros

27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:01h
Fira del Bolet i el Boletaire de la Pobla de Lillet (arxiu).
Fira del Bolet i el Boletaire de la Pobla de Lillet (arxiu). | Eduard Pujals Fajula
La Fira del Bolet i del Boletaire de la Pobla de Lillet, que se celebra aquest cap de setmana, recupera el concurs de boletaires i espera una vintena de paradistes i artesans. 

El regidor de Festes, Roger Mateus, ha explicat a NacióBerguedà que el certamen boletaire s'havia fet anys enrere amb molt bona acollida, de manera que s'espera que augmenti la participació a la fira, la dinamitzi i promogui el respecte pel medi ambient. Les cistelles de més pes tindran premis valorats en 100, 50 i 30 euros, i es regalarà un cistell al boletaire que porti el bolet de més pes i el més estrany. Els participants hauran d'inscriure's al concurs diumenge a partir de les 7 del matí i podran buscar bolets fins a migdia. El concurs infantil de boletaires serà per a nens i nenes de 5 a 12 anys, acompanyats d'un adult. La temporada de bolets ha començat tard per la calor però des de la Pobla confien en veure força cistelles plenes al certamen. "Aquests dies ja han començat a sortir bolets", explica el regidor. 

La Fira del Bolet i del Boletaire arriba aquest 2019 a la seva 29a edició ple d'activitats. "És una festa amb molta tradició a la Pobla, si el temps acompanya, hi sol venir molta gent", ha subratllat Roger Mateus. Una altra de les novetats serà l'Espai de Cates que es farà demà dissabte al pavelló. Constarà d'un taller de patés, a les 12 del migdia; tastos de vins i de formatges, a partir de les 6 i les 8 de la tarda, respectivament; i d'un tast de cerveses La Calavera, a les 9 del vespre. El taller costarà 5 euros i els tastos valdran 10 euros. Les inscripcions per participar-hi estan limitades a 15 persones per sessió i es podran fer el mateix dissabte. 

Demà també hi haurà el clàssic concurs de plats cuinats amb bolets i el concurs infantil de cuina amb bolets, que acostumen a tenir molt bona acollida. "El d'adults és competitiu i hi ha premis en tres categories: originalitat, presentació i sabor; i l'infantil és participatiu", ha indicat Roger Mateu. El premi per als millors plats dels adults és un val de 50 euros per a cada categoria a bescanviar per un àpat en qualsevol dels establiments de restauració del municipi. El regidor de Festes ha valorat positivament el nombre d'inscripcions, que s'han tancat ja aquest divendres. "Hi haurà 24 inscrits en la categoria d'adults i 8 en la categoria infantil", ha resumit. "Funciona sempre molt bé", ha destacat. 

Una altra de les propostes que es mantenen és el Tast'M'Folk, a les 7 de la tarda de dissabte, amb productes locals i maridatges amb vins i cerveses, i la música de la banda Els Randallaires de Ripoll. 
 
Diumenge, més enllà del concurs de boletaires, hi haurà una exposició micològica. A més, es farà una cassoleta de bolets amb xarrup de Vermouth Murcarols, i es podrà gaudir l'actuació de l'Esbart Cadí, a les 12 del migdia a la plaça de l'Ajuntament. A les 2 es farà un dinar popular boletaire (15 euros el menú d'adult i 10 euros l'infantil).

La tradicional fira del Bolet de la Pobla se celebrarà pels carrers del poble durant tot el cap de setmana amb una vintena d'artesans.